ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ϠБوՐϕуϓ KŎǓ ԓɐсӠʁɠϠՐϕуϓ ÉM͇ӠяՖJǓ ǐɁ͠ʁօ ӔϠЁÊсԉ ʁɠÕщӁ́͠Ɖ ЅѐTٍԁӠӔϠ̅Áя ́Ή̏ՠ (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Για «νέο Γουδή» είχε προειδοποιήσει τον Βαρουφάκη ο Τσίπρας

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

«Ο Αλέξης Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 μου είπε ότι έπρεπε να φοβάμαι ένα νέο Γουδή», αποκάλυψε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στην κάμερα του VICE Greece. Όπως εξήγησε, «το θεώρησα μια μορφή απειλής, μια μορφή προτροπής να φοβηθώ για να συμπαραταχθώ στην απόφαση να συνθηκολογήσει. Δεν το πίστεψα ποτέ. Περιμένω να γίνει Ειδικό Δικαστήριο, θα πάω με τα στοιχεία μου».
Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα λέει «είπα στον Αλέξη Τσίπρα να μην κάνει δημοψήφισμα αν είχε αποφασίσει να συνθηκολογήσει. Το καλοκαίρι του 2015, ενώ έβλεπα πως ήθελε να συνθηκολογήσει, του είχα προτείνει να βγάλει έναν λόγο. Του είχα πει “μην βγάλεις στον δρόμο τον κόσμο μας, μην τους ενεργοποιήσεις συγκρουσιακά σε ένα δημοψήφισμα με στόχο να χάσουμε”. Του είχα ετοιμάσει έναν λόγο για το τι θα έλεγε, αν το ήθελε. Αλλά μου απάντησε πως δεν μπορούσε να πει στον κόσμο ότι θα συνθηκολογήσει».
Όπως αποκάλυψε με τον πρωθυπουργό έχει να μιλήσει από τον τον Ιούλιο του 2015. «Αν τον συναντούσα τώρα, έχω πραγματικά απορία τι θα είχε να μου πει. Θα πάρω την απορία, γιατί δεν αποφάσισε να τηρήσει το “οχι”, στον τάφο μου», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top