ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÂÏÕËÇ - ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÔÏÕ Í/Ó ÔÏÕ ÕÐ. ÁÃÑÏÔÉÊÇÓ ÁÍÁÐÔÕÎÇÓ(EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

«Δεν πρόκειται για περικοπές στις συντάξεις, αλλά για… πάγωμα»

σε Αρθροσκόπιο/Ελλάδα/Πολιτική

Το άσπρο μαύρο επιχείρησε να κάνει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Και τούτο διότι βάφτισε τις μειώσεις στις συντάξεις πάγωμα και όχι περικοπές… «Με τον τελευταίο νόμο πάγωνε έως τέλος 2021 η αύξηση συντάξεων. Τώρα θα πάει έως και 2022. Έτσι δεν είναι περικοπή, πρόκειται για πάγωμα των συντάξεων για μια ακόμα χρονιά. Γίνεται για να διατηρηθεί το 3,5% πλεόνασμα και το 2022», τόνισε χαρακτηριστικά, σε μια προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν «ναι σε όλα».
Σύμφωνα, επίσης, με την ίδια με τις τροπολογίες ολοκληρώνονται και όλα τα εκκρεμή προαπαιτούμενα, «ώστε να μην έχει κανένας από θεσμούς κανένα πρόσχημα για να πετάξει το μπαλάκι στην κυβέρνηση, για να μη συζητήσει για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και όχι για το χρέος.
Εντύπωση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι η κυρία Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι πλέον η χώρα περνάει στην… ανάπτυξη. «Η ανάκαμψη φαίνεται στην ανεργία. Οι δείκτες ανεργίας έχουν πέσει στο 22,5% και στην Εργάνη εμφανίζεται ρεκόρ θέσεων εργασίας πρώτο 6μηνο 2016», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αρθροσκόπιο

3_

Γιατί βιαζόταν;

Ήταν λογικό και αυτονόητο ότι μετά τον φονικό σεισμό που έλαβε χώρα
Go to Top