ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Tourismos

«Εμπόδιο η υπερφορολόγηση του τουρισμού»

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

«Το σημαντικότερο εμπόδιο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μας, είναι η υπερφορολόγηση του τουρισμού», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης, σε χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου. Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ έκανε λόγο για υπερφορολόγηση του τουρισμού στην Ελλάδα, σε αντιδιαστολή με την προσπάθεια που γίνεται στην Κύπρο, ώστε ο ΦΠΑ από το 9% να μειωθεί κατά μια ποσοστιαία μονάδα.
Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του, σημειώνοντας ότι «εκεί που πιστεύουμε ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των νέων φόρων και των πρόσθετων επιβαρύνσεων, διαρκώς ακούμε για νέα μέτρα. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ελληνικός τουρισμός δεν θα είναι ανταγωνιστικός και το κράτος θα εξακολουθεί να χάνει έσοδα και στόχους».
Επικαλούμενος μελέτη του ΣΕΤΕ, έκανε επίσης λόγο για «σειρά φορολογικών αντικινήτρων» τόσο για την λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων όσο και για την προσέλκυση σχετικών επενδύσεων.
«Από τη μελέτη προκύπτει ότι η χώρα τερματίζει τελευταία σε αυτή την κούρσα, τόσο στους φόρους επενδύσεων όσο και στους φόρους λειτουργίας, με την Κύπρο να βρίσκεται στην καλύτερη θέση, την Κροατία δεύτερη, την Τουρκία τρίτη, την Ισπανία τέταρτη και την Ιταλία Πέμπτη», πρόσθεσε και εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον, «παρά τις αφίξεις, τα έσοδα, τη συνεισφορά του τομέα».
Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο κ. Ανδρεάδης στάθηκε στην ανάγκη παρέμβασης της πολιτείας για να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών αλλά και των τουριστικών προορισμών, ώστε να μην αλλοιωθεί η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών των τουριστικών επιχειρήσεων.
Στο ευρύτερο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η εμβάθυνση της συνεργασίας ΣΕΤΕ – ΣΤΕΚ, καθώς και η πιθανότητα δημιουργίας του Marketing Cyprus, στο πρότυπο της Marketing Greece, παρέχοντας τεχνογνωσία στην Κύπρο. Τη συνέλευση χαιρέτισαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΚΟΤ, Άγγελος Λοΐζου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top