ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

TOUMBA_PROSFATI

Εντάξει, μας κάνουν πλάκα

σε Αθλητισμός/Ελλάδα

Μετά την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ πέφτει θύμα της βαρύτατης… αντιεπενδυτικής ασθένειας που κατατρώει τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού τα σχέδια του Ιβάν Σαββίδη για την κατασκευή νέου γηπέδου στη Θεσσαλονίκη, «βρίσκουν» πάνω στις αντιδράσεις της τοπικής οργάνωσης της κυβέρνησης…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΑΡΣΙΝΟ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Χρειάστηκαν πάνω από 30 μήνες συνεχών διαβουλεύσεων, αντεγκλήσεων, συζητήσεων και διαπραγματεύσεων για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε με σιγουριά, πως το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, προχωρά σε ένα καλό δρόμο. Εδώ και 30 ολόκληρους μήνες αυτό το έργο θα μπορούσε τώρα να είχε τελειώσει. Εκατοντάδες θα έβρισκαν δουλειά ενώ το εμπόριο στην τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας θα είχε πάρει ήδη τα πάνω του. Φυσικά η κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και με κάποια κατά καιρούς στελέχη του, μας οδήγησε στο σημείο να μιλάμε ακόμη θεωρητικά. Η ουσία είναι ότι γήπεδο ακόμη δεν έχει γίνει, έργα υποδομής δεν έχουν γίνει, δουλειές δεν δημιουργήθηκαν και τα νέα μαγαζιά της περιοχής μαράζωσαν εν τη γενέσει τους.
Πάνω από 500 χιλιόμετρα βορειότερα, ένα νέο σχέδιο αρχίζει και εξυφαίνεται. Για την ακρίβεια η ιδέα γεννήθηκε 8000 χιλιόμετρα μακριά. Στη Νέα Υόρκη, ο Ιβάν Σαββίδης προχώρησε στην ανακοίνωση της ιδέας του: θέλει ένα νέο γήπεδο για τον ΠΑΟΚ, παρουσιάζοντας παράλληλα το ερώτημα που τον βασανίζει: Να ανακατασκευάσει το γήπεδο της Τούμπας ή να αναζητήσει αλλού χώρο για την κατασκευή νέου γηπέδου. Οι σκέψεις έπεσαν στο τραπέζι όπως έπεσαν και οι πρώτες αντιδράσεις! Και μάλιστα σε χρόνο dt! Η τοπική οργάνωση της κυβερνώντος κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, σήκωσε πανό και ξεκίνησε εκστρατεία προκειμένου να μην χτιστεί γήπεδο στο χώρο του στρατοπέδου Καρατάσιου, στον Δήμο Παύλου Μελά!
Τα αντανακλαστικά της οργάνωσης είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Αν η αμεσότητα της αντίδρασης του τομέα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, αντικατόπτριζε τα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, θα είχαμε μία πραγματικά αποτελεσματική κυβέρνηση. Όμως, τόσο η ιστορία που αφορά την ΑΕΚ όσο και τώρα η ιστορία που αφορά τον ΠΑΟΚ αποδεικνύουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ, ή τουλάχιστον αρκετά στελέχη στους κόλπους του πάσχουν από έντονη εμπάθεια απέναντι στα επενδυτικά σχέδια τα οποία μπορούν να προσφέρουν πολλά οφέλη, είτε σε εισπρακτικό επίπεδο είτε σε επίπεδο υποδομών και μείωσης της ανεργίας.
Είναι συγκλονιστικό πάντως το γεγονός πως το ίδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο βέβαια αποτελεί χαρτοφυλάκιο του συγκυβερνώντος κόμματος, είναι αυτό που προωθεί την πώληση του στρατοπέδου Καρατάσιου. Συνεπώς θα περίμενε κανείς μία μεγαλύτερη συνοχή μεταξύ των δυνάμεων που απαρτίζουν τον κυβερνητικό μηχανισμό. Σαφέστατα και δεν είναι θέσφατο η απόλυτη συμφωνία όλων των μερών μίας τέτοιας κυβέρνησης, ωστόσο το πιο απλό πράγμα στον κόσμο θα ήταν η συνεννόηση και έπειτα η διαπραγμάτευση πάνω σε ζητήματα που θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία. Στην τελική, η εκ προοιμίου κατηγορηματική άρνηση σε οποιοδήποτε σχέδιο μόνο δημιουργική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Μιλάμε άλλωστε για εποχές όπου η χώρα ψάχνει απεγνωσμένα νέες θέσεις εργασίες, την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις επενδύσεις και τα έργα υποδομών τα οποία θα βελτιώσουν τον τρόπο ζωής μας, έστω κι αν αυτά τα έργα έχουν ως κύριο άξονα τη δημιουργία νέων γηπέδων που θα διαχειρίζονται Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες. Είναι σαφές όμως πως διαφαίνεται… μανιέρα στις αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών, πράγμα που δεν βοηθά και δεν δίνει ελπίδα για αλλαγή τόσο σε αθλητικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αθλητισμός

Go to Top