ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Επιθεωρητής ΣΕΥΥΠ στο «Θεαγένειο» για την υπεξαίρεση ακριβών φαρμάκων

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε/Υγεία

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει τη Δευτέρα, με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, ο Γενικός Επιθεωρητής του ΣΕΥΥΠ, Σταύρος Ευαγγελάτος, προκειμένου να συντονίσει ελέγχους που διενεργούνται στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδος, με αφορμή και τις καταγγελίες για υπεξαίρεση Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από το «Θεαγένειο» και προώθησής τους στο εξωτερικό.
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, με εντολή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας-Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) σε συνεργασία με με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας έχουν ξεκινήσει ελέγχους σε φαρμακεία μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι και το «Θεαγένειο». Οι έλεγχοι που πραγματοποιούν τα ειδικά κλιμάκια αφορούν όλο το σύστημα διακίνησης και διαχείρισης των ΦΥΚ.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με ανώνυμες καταγγελίες δύο άτομα υπεξαιρούσαν από το «Θεαγένειο» φάρμακα υψηλού κόστους και τα εξήγαγαν, έναντι αμοιβής, σε γειτονική χώρα, κατά πάσα πιθανότητα τη Βουλγαρία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top