4_

Εφοριακός έβαζε στην… τσέπη τα χρήματα από τα παράβολα

σε Μαζί τα φάγαμε

Κατηγορίες για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου και για ψευδή βεβαίωση απήγγειλε η Εισαγγελία Διαφθοράς σε βάρος υπαλλήλου της ΔΟΥ Χολαργού, η οποία φέρεται να ιδιοποιήθηκε χρήματα από την πώληση παράβολων και χαρτοσήμων.
Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της υπαλλήλου, αναφέρεται πως είναι υπεύθυνη για έλλειμμα ποσού που υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ, που διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο στο απόθεμα του καταστήματος της ΔΟΥ Χολαργού, καθώς από το 2013 ασκούσε καθήκοντα ταμία-διαχειρίστριας.
Η ποινική δίωξη σε βάρος της εφοριακού, που έχει ήδη τεθεί σε αναστολή των καθηκόντων της, ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από Εισαγγελέα Διαφθοράς, με βάση στοιχεία που διαβίβασαν υπάλληλοι της μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Διαφθοράς, το Νοέμβριο του 2015 υπάλληλοι της μονάδας εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών διενήργησαν έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο σε παράβολα και χαρτόσημα για το χρονικό διάστημα από 17 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 18 Νοεμβρίου του 2015.
Στο πλαίσιο του ελέγχου, οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ζήτησαν από την κατηγορουμένη στοιχεία για τα παράβολα και τα χαρτόσημα προηγούμενων ημερών, ώστε να συγκρίνουν τις πωλήσεις με τα αποθέματα.
Από τον έλεγχο προέκυψε «ασυμφωνία» στα νούμερα πωλήσεων και εισπράξεων της 16ης Νοεμβρίου 2015, όπου το απόθεμα εμφανιζόταν να ανέρχεται στο ποσό των 577.232 ευρώ το οποίο όμως στο ταμείο της ΔΟΥ ήταν κατά πολύ μικρότερο. Η εφοριακός επιχειρώντας να διορθώσει τα στοιχεία ώστε να μην εντοπιστεί, φέρεται να εξέδωσε στις 17/11/2015 διπλότυπο στο οποίο βεβαίωνε ψευδώς να έχει πωλήσει χαρτόσημα και παράβολα ύψους 236.000 ευρώ.
Η υπάλληλος που έχει επιστρέψει στην υπηρεσία της ποσό 5 χιλιάδων ευρώ, παραδέχεται την πράξη της υποστηρίζοντας πως πήρε τα χρήματα εξαιτίας σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ενώ έχει δηλώσει πως θα επιστρέψει όλα τα χρήματα.
ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/koinonia/

*Για τις καταγγελίες σας μπορείτε να στέλνετε τα email σας στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του «ΆΡΘΡΟΥ», arthro@toarthro.com, toarthro1@gmail.com ή και μέσω ταχυδρομείου, στη διεύθυνση ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΡΘΡΟ», ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, ATRINA A’, ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, Τ.Κ. 15125

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*