ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

13K2-F1

Ζελένσκι για Πούτιν: Πρέπει να είσαι άρρωστος για να χτυπήσεις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Μητσοτάκη

σε Ελλάδα

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας σε γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφέρθηκε ξανά την Τρίτη στη ρωσική επίθεση με πύραυλο στην Οδησσό, που σημειώθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης στην πόλη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αναφερόμενος στον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ουκρανός πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να είσαι άρρωστος για να χτυπήσεις με πύραυλο Κρουζ μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό».

Δημοσιογράφος του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού BFM έθεσε στον Ζελένσκι το εξής ερώτημα: «Την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ήσασταν στην Οδησσό στο πλάι του έλληνα Πρωθυπουργού σημειώθηκε πλήγμα με πύραυλο κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά σας. Πιστεύετε ότι ο Πούτιν αποπειράθηκε να σας σκοτώσει;». Ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε: «Ηθελε να ρίξει σε εμένα ή είχε άλλη πρόθεση; Πιστεύω ότι δεν έχει σημασία σήμερα». Αυτό που αποτελεί πραγματικά όνειδος, συνέχισε, είναι «ότι ενώ βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον της Ρωσίας και υποδεχόμαστε τον ηγέτη μιας άλλης χώρας, κράτους-μέλους της ΕΕ και εσύ (ο Πούτιν) επιχειρείς κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο και χτυπάς με έναν πύραυλο Κρουζ σε απόσταση κάποιων εκατοντάδων μέτρων από αυτόν τον ηγέτη, θεωρώ ότι πρέπει να είσαι πραγματικά άρρωστος».

Ο Ζελένσκι συνέχισε λέγοντας: «Και καθώς μου θέτετε την ερώτηση ποιοι είναι οι στόχοι του Πούτιν νομίζω ότι είναι κάποιος που έχει χάσει την επαφή με τον πραγματικό κόσμο. Πιστεύω ότι [στόχος του] είναι η καταστροφή με κάθε μέσο της Ουκρανίας και κάθε τι που είναι ζωντανό στην Ουκρανία».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top