ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΡΙΣΗ (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)

Η Ε.Ε. οφείλει να αντιληφθεί ότι έχει και υποχρεώσεις

σε Ελλάδα/Πολιτική

Ζητείται ηγέτης, να απαιτήσει από την Ε.Ε. την εφαρμογή της Συνθήκης…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΤΟ

Όταν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής επιδίωξε και πέτυχε την ένταξή μας στην τότε ΕΟΚ, δεν ήταν τόσο οικονομικοί οι λόγοι, όσο λόγοι ασφαλείας και εξασφάλισης των συνόρων μας, από τις ορέξεις των αδηφάγων γειτόνων μας και κυρίως από τους εξ ανατολών κινδύνους. Τι απογοήτευση αλήθεια! Μια Ε.Ε. που ο καθένας ενδιαφέρεται για τον εαυτόν του και για τα στενά τους συμφέροντα, να εκδίδουν μόνο γενικής φύσεως κανονισμούς και οδηγίες και να αγνοούν τον κύριο ρόλο τους και προορισμό τους, που είναι η αλληλεγγύη, το συμφέρον και η ασφάλεια όλων των κρατών μελών. Αν ζούσε ο αείμνηστος Καραμανλής, είναι βέβαιο ότι θα τους κατακεραύνωνε και δεν θα τους επέτρεπε ποτέ να ξεφύγουν από τις υποχρεώσεις τους, όπως αυτές προβλέπονται από τις Συνθήκες για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Λειτουργία της.
Ζητείται ηγέτης λοιπόν, ο οποίος θα ταρακουνήσει τους μεγαλοσχήμονες της Ε.Ε. για να κοιτάξουν και λίγο γύρω τους και να ενεργήσουν αναλόγως, με σθένος και αποφασιστικότητα, έτσι ώστε ο κάθε ένας, ο οποιοσδήποτε ένας ή περισσότεροι, να μη τολμά να θίξει κράτος μέλος της Ε.Ε. και να γνωρίζει ότι τα βάνει με όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τώρα μάλιστα που δεν υπάρχει η Βρετανία, που πάντα εμπόδιζε κάθε πρόοδο. Όταν ο νέος Σουλτάνος π.χ., κομπορρημονεί και παραλογίζεται, για τους όποιους δικούς του λόγους, και αμφισβητεί διεθνείς συνθήκες, όπως αυτή της Λωζάννης, δεν φθάνει η Commission να ψελλίζει ότι «σέβεται τις διεθνείς συνθήκες», ούτε του κυρίαρχου Γερμανού να μας λέει έτσι απλά ότι «η συνθήκη της Λωζάννης ισχύει»! Αλλοίμονο να έλεγε πως δεν ισχύει.
Όφειλε η Commission να συγκαλέσει έκτακτη σύνοδο κορυφής και να κεραυνοβολήσει τον ανόητο και αλαζόνα Τούρκο Πρόεδρο, σηκώνοντας τη ρωμαλέα ρομφαία της δύναμης και αποφασιστικότητας, ζητώντας του να ανακαλέσει αυτοστιγμεί, γιατί αλλιώς η Ε.Ε. θα λάβει αυστηρά μέτρα, έτσι ώστε ποτέ να μην διανοηθεί να στραφεί, με οιονδήποτε τρόπο κατά κράτους μέλους της Ε.Ε.
Δεν είναι δυνατόν οι πειναλέοι Αλβανοί, τους οποίους θρέψαμε και δυνάμωσαν, με την αλαζονική τους κυβέρνηση να τολμούν να εγείρουν θέματα με την Ελλάδα που τους περιέθαλψε ως αξιολύπητους λιμοκτονούντες, όπως αυτό της ΑΟΖ και του «τσάμικου» και από πάνω να υπάρχει και ευρωπαίος επίτροπος να επαναλαμβάνει την αβάσιμη και εχθρική αυτή αλβανική ανοησία.
Ούτε να ακούει καν τους ανιστόρητους Σκοπιανούς να ομιλούν περί Μακεδονίας, μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας. Θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να τους βουλώσουν το στόμα με αυστηρότητα και αποφασιστικότητα. Αν οι ευρωπαίοι εταίροι μας αγνοούν την ιστορία και δεν γνωρίζουν, όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική από αρχαιοτάτων χρόνων, να τους κάνουμε μάθημα ιστορίας. Αλλά το να κωφεύουν στις άναρθρες, ανιστόρητες και ανόητες κραυγές των ψωραλέων σκοπιανών, που αν τους κλείσουμε τα σύνορα θα πεθάνουν της πείνας, (αλήθεια γιατί δεν το κάνουμε;), είναι πέραν πάσης σκοπιμότητας, αλλά και δική μας ανοχή και οφείλουμε να το επισημάνουμε στους ευρωπαίους ηγέτες και εταίρους μας (;).
Φοβάμαι πως δεν είναι η οικονομική κρίση που μας έχει καθηλώσει με το κεφάλι κάτω, για όλα τα πιο πάνω ντροπιαστικά γεγονότα, όπως δεν ταιριάζει στον έλληνα και την ιστορία του. Ζητείται ηγέτης λοιπόν να παρέμβει στην Commission και σε σύνοδο κορυφής, ότι, έστω και καθυστερημένα, πρέπει να προχωρήσουν στην άμεση εφαρμογή ορισμένων κρίσιμων άρθρων της Συνθήκης.
Αξίζει να αναφέρουμε αποσπάσματα παραγράφων από μερικά των «γραμματικών» άρθρων των ΚΟΙΝΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ της Συνθήκης:
Άρθρο Α’
Η παρούσα συνθήκη ανοίγει νέα φάση στη διαδικασία μιας διαρκώς στενότερης ένωσης
των λαών της Ευρώπης, στην οποία οι αποφάσεις λαμβάνονται όσο το δυνατόν πιο κοντά στους πολίτες.
Η Ένωση βασίζεται στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, συμπληρούμενες με τις πολιτικές και τις μορφές συνεργασίας που θεσπίζονται με την παρούσα συνθήκη. Έχει αποστολή να οργανώσει συνεκτικά και αλληλέγγυα τις σχέσεις μεταξύ των κρατών μελών και των λαών τους.
Άρθρο Β’
«Η Ένωση θέτει ως στόχους:
— να προωθήσει την ισόρροπη και σταθερή οικονομική και κοινωνική πρόοδο, ιδίως με τη δημιουργία ενός χώρου χωρίς εσωτερικά σύνορα, με την ενίσχυση της οικονομικής και
κοινωνικής συνοχής και με την ίδρυση μιας οικονομικής και νομισματικής ένωσης, η
οποία θα περιλάβει εν καιρώ ένα ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με τις διατάξεις της
παρούσας συνθήκης,
— να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της στη διεθνή σκηνή, ιδίως με την εφαρμογή μιας κοινής εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της εν καιρώ διαμόρφωσης μιας κοινής αμυντικής πολιτικής, η οποία μπορεί, σε δεδομένη στιγμή, να οδηγήσει σε κοινή άμυνα,
Άρθρο Γ
Η Ένωση διαθέτει ενιαίο θεσμικό πλαίσιο που εξασφαλίζει τη συνέπεια και τη συνέχεια των δράσεων που αναλαμβάνονται για την επίτευξη των στόχων της, ενώ παράλληλα τηρείται και αναπτύσσεται το κοινοτικό κεκτημένο.
Η Ένωση μεριμνά, ειδικότερα, για τη συνοχή του συνόλου της εξωτερικής της δράσης στα
πλαίσια των πολιτικών της στον τομέα των εξωτερικών σχέσεων, της ασφάλειας, της οικονομίας και της ανάπτυξης. Το Συμβούλιο και η Επιτροπή έχουν την ευθύνη να εξασφαλίζουν τη συνοχή αυτή. Εξασφαλίζουν, στα πλαίσια των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων τους, την υλοποίηση αυτών των πολιτικών.
Άρθρο Δ
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δίνει στην Ένωση την αναγκαία ώθηση για την ανάπτυξη της και καθορίζει τους γενικούς πολιτικούς προσανατολισμούς της.
Όλα τα πιο πάνω, αλλά και πολύ περισσότερα, ειδικεύονται στα άρθρα της Συνθήκης και συμπληρώνονται από τη Συνθήκη για την Λειτουργία της Ε.Ε., καθώς και πολλά «πρωτόκολλα» και επί μέρους συμφωνίες. Μια και έχουμε αποφασίσει και καλώς, να ζήσουμε μέσα στην Ε.Ε., καλόν είναι οι συνθήκες αυτές και όλα τα συμπαρομαρτούντα, να διδάσκονται περιληπτικά στο Λύκειο και λεπτομερώς σε όλους τους κλάδους των Πανεπιστημίων. Έτσι θα έχουμε ενημερωμένους πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top