ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ĉBSǠЅƙ

Η τέλεια καταιγίδα!

σε Ελλάδα/Πολιτική

Πριν ενάμισι χρόνο, η Σαουδική Αραβία εκπόνησε ένα λεπτομερέστατο μεταρρυθμιστικό και αναπτυξιακό πρόγραμμα, με την ονομασία «Όραμα 2030»…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΠΑΠΑΔΑΤΟ, ΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ SAATCHI & SAATCHI ΚΑΙ SENSE INTEGRATED

Προβλέποντας, μάλιστα, ότι μετά από χρόνια οι ενεργειακές ανάγκες σε πετρέλαιο θα έχουν μειωθεί, έχει εκπονήσει μελέτη ειδικών ενεργειών και επενδύσεων, ώστε να αναπληρωθεί το οικονομικό κενό που θα προέλθει από τη μείωση της χρήσης πετρελαίου. Δυστυχώς, οι δικοί μας πολιτικοί αρχηγοί ασχολούνται παραδοσιακά μόνο με τις επόμενες εκλογές και όχι με τις επόμενες γενιές. Πάντως όλα δείχνουν ότι οι επόμενες εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους …
Τελευταία όλοι έγιναν «ειδικοί» και ασχολούνται μόνο με την αξιολόγηση. Αν θα κλείσει, πότε θα κλείσει, με ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις. Τα πάντα όμως εξαρτώνται από το αν η Γερμανίδα καγκελάριος θα αποφασίσει ή όχι να παρακάμψει τον κύριο Σόιμπλε και να ανάψει το πράσινο φως για μεσοπρόθεσμη ρύθμιση του χρέους και για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να δώσει μία ανάσα στην παρούσα κυβέρνηση. Και κάτι τέτοιο τη συμφέρει προεκλογικά, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα πάει σε εκλογές με μία Ελλάδα υπό κατάρρευση, εξ αιτίας των κακών χειρισμών του κυρίου Σόιμπλε.
Αν η κυβέρνηση αντιληφθεί έστω και την τελευταία στιγμή την αναγκαιότητα των επενδύσεων, εδώ και τώρα θα πρέπει να τελειώσει με όλες τις αποκρατικοποιήσεις. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές είναι το μοναδικό πρόβλημα που αποθαρρύνει κάθε επενδυτή. Τα πάντα είναι σαθρά, τίποτα δεν είναι σταθερό, οι τράπεζες ανύπαρκτες, η δικαιοσύνη κατ’ ευφημισμόν, το ΕΣΠΑ έχει καταντήσει ‘φωλιά τρωκτικών’, πολεοδομίες, αρχαιολογίες, εφορίες, επιμελητήρια, ασφαλιστικοί φορείς και ό,τι άλλο βάζει ο νους – όλα ‘φωνάζουν’ από μακριά πόσο πολύ μπορούν να ταλαιπωρήσουν κάθε ανυποψίαστο, περί τα ελληνικά, επενδυτή.
Εν τω μεταξύ οι εξαγωγές μας το 2016 έπεσαν κατακόρυφα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη αυξήθηκαν κατά 13 δις, η περιρρέουσα πολιτική αστάθεια συνετέλεσε ώστε οι καταθέσεις στις τράπεζες να μειώνονται, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ έφθασαν το 1.030.000, κ.ο.κ. Πού οδηγούν όλα αυτά; Εκεί που οδηγεί η απελπισία κάθε άνεργο και κάθε νεόπτωχο: Στη δραχμή! Το 30% των Ελλήνων άρχισε να πιστεύει ότι η δραχμή είναι η λύση στο μαρτύριό του! Ακριβώς αυτό που θέλει και ο Σόιμπλε! Αν σε όλα αυτά προστεθεί και η αυξημένη πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, τότε είμαστε αντιμέτωποι με την τέλεια καταιγίδα.

Σημείωση
Κύριε Τσίπρα, σταματήστε να συσκέπτεστε στην Κουμουνδούρου και αρχίστε να συσκέπτεστε με επενδυτές και επικεφαλής επιχειρηματικών ομίλων, ώστε τουλάχιστον να ακούσετε τη γνώμη τους. Αν μη τι άλλο δείξτε ότι αντιλαμβάνεστε την αναγκαιότητα των επενδύσεων!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top