ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ute-lemper

Η Ute Lemper τραγουδάει Brecht & Weill στο Παλλάς

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Η γοητευτική Γερμανίδα ντίβα Ute Lemper επιστρέφει στη χώρα μας με μία παράσταση σταθμό στην καλλιτεχνική της πορεία, όπου ο λόγος του μεγάλου δραματουργού και ποιητή Berthold Brecht συναντούν τη μουσική του Kurt Weill.
H Lemper μας οδηγεί σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον Brecht και τον Weill και μας μεταφέρει στη μυστηριώδη ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολεμικού Βερολίνου με θρυλικά τραγούδια όπως το «Surabaya Johnny» και «Speak Low», μελωδίες από την «Όπερα της Πεντάρας» με τον «Mack the Knife» και την «Pirate Jenny» και ερωτικά Tangο, όπως το «Youkali Tango- Habanera».
Η Lemper είναι παγκοσμίως γνωστή για τις ερμηνείες της στα τραγούδια των Brecht και Weill και μία από τις ελάχιστες σύγχρονες performers που μπορούν να αποδώσουν με τόση δεξιοτεχνία την πολιτική και την αισθητική του βερολινέζικου cabaret. Αφοσιωμένη «storyteller», μοναδικό κράμα τραγουδίστριας, χορεύτριας, ηθοποιού και συνθέτη, μας ταξιδεύει με το ταλέντο της στη ζωή του Kurt Weill, στις επώδυνες, αλλά και στις λαμπρές στιγμές της καριέρας του. Εξυμνεί τον Brecht, ένα μοναδικό πολιτικό ποιητή που είχε ως φιλοδοξία να κάνει τον κόσμο καλύτερο μέσα από την τέχνη του. Δημιουργεί δαιδαλώδεις διαδρομές μέσα στο χρόνο και κινείται από το μπρεχτικό σύμπαν και την τέχνη που δημιουργήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης ως την Marlene Diedrich, το γαλλικό Chanson, την Piaf και το Tango. Στη θεατρική της πορεία έχει αφήσει το προσωπικό της στίγμα σε ιστορικές παραγωγές στο Broadway και στο West End έχοντας αποσπάσει το βραβείο Moliere καλύτερης ηθοποιού για την ερμηνεία της στο «Cabaret» και το βραβείο Laurence Olivier καθώς και το American Theatre Award για την ερμηνεία της στο «Chicago». Έχει ερμηνεύσει την Λόλα στο “Blue Angel” σε σκηνοθεσία Peter Zadek. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με κορυφαίους χορογράφους όπως ο Maurice Bejart και η Pina Bausch. Στη μουσική της καριέρα, έχει παρουσιάσει από κλασικά μέχρι avant garde έργα, καθώς και δικές της δημιουργίες. Οι συναυλίες της με έργα των Kurt Weill & Berthold Brecht, Dietrich & Piaf, Jacques Brel, Leo Ferre, Kosma, Prevert, Sondheim and Berlin Cabaret Evenings, έχουν κατακτήσει μερικές από τις πιο σημαντικές αίθουσες παγκοσμίως. Μεγάλη είναι η λίστα συνεργασιών της με διάσημες ορχήστρες του κόσμου και θρυλικά ονόματα, όπως οι Elvis Costello, Tom Waits, Philip Glass και Nick Cave.

Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
Ημερομηνία: 4 Φεβρουαρίου. Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: Από 20€

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top