ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

pappas10

Καινούργια ψέματα για τη Λίστα Λαγκάρντ

σε Ελλάδα/Πολιτική

Την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή περί διαφθοράς και Δικαιοσύνης, ο κ. Τσίπρας έδειξε να ξαφνιάζεται και να ενοχλείται από την εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη κατάθεση της έγγραφης απάντησης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σχετικά με τους ελέγχους της Λίστας Λαγκάρντ…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Επρόκειτο για στοιχεία που ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης είχε δώσει, σύμφωνα με τα οποία:
Η περίφημη Λίστα παρελήφθη από το ελληνικό Δημόσιο το 2010 και από το ΣΔΟΕ το 2012.
Το 2012 ο αριθμός των υποθέσεων των οποίων ξεκίνησε ο έλεγχος ήταν 0 και επομένως μηδενικός ήταν και ο αριθμός των υποθέσεων των οποίων ολοκληρώθηκε ο έλεγχος.
Το 2013 ξεκίνησε ο έλεγχος 253 υποθέσεων και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος τριών.
Το 2014 ξεκίνησε ο έλεγχος 143 υποθέσεων και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος 95.
Το 2015 ξεκίνησε ο έλεγχος 80 μόνο υποθέσεων και ολοκληρώθηκε ο έλεγχος μόνο 38.
Τα στοιχεία, λοιπόν, ήταν συντριπτικά: Το 2014, η τότε κυβέρνηση ολοκλήρωσε υπερδιπλάσιους ελέγχους από αυτούς που ολοκλήρωσε η λαοπρόβλητη κυβέρνηση που από το πρωί ως το βράδυ πολεμάει τη διαπλοκή, τη διαφθορά και την φοροδιαφυγή!
Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας έδωσε το κατατεθέν έγγραφο στον κ. Αλεξιάδη και του έδωσε κάποια εντολή. Ο κ. Αλεξιάδης πήρε το χαρτί και βγήκε από την αίθουσα. Ήταν 29 Μαρτίου. Δυο μέρες αργότερα, στις 31 Μαρτίου, ο κ. Αλεξιάδης εξέδωσε ανακοίνωση, όπου ανέφερε πως στο ποσό των 175,441 εκατομμυρίων ευρώ ανήλθαν το 2015 τα βεβαιωθέντα έσοδα από τους ελέγχους των υποθέσεων της Λίστας Λαγκάρντ και ήταν σημαντικά αυξημένα από αυτά του 2014 που είχαν ανέλθει σε 26,620 εκατ. ευρώ.
Ανέφερε επίσης ότι τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την συζήτηση στη Βουλή συνέκριναν δεδομένα 12 μηνών των ετών 2013-2014 με στοιχεία 9μήνου του 2015, ενώ κατήγγειλε (πάλι) τη «διαπλεκόμενη μονταζιέρα»!
Ουδέν ψευδέστερον. Όχι μόνο επειδή επρόκειτο για στοιχεία που ο ίδιος ο κ. Αλεξιάδης είχε καταθέσει και αναφέρονταν σε ετήσιους ελέγχους.
Αλλά κυρίως επειδή είναι σαφές ότι τα έσοδα του 2015 ήταν προφανώς αποτέλεσμα των ελέγχων των 2014.
Πώς θα τα εισέπραττε ο κ. Αλεξιάδης αν δεν είχαν γίνει οι έλεγχοι του 2014;
Περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ότι εισέπραξε από τους (μειωμένους δραματικά) ελέγχους του 2015…

Παραμύθια και άλλες Πρωταπριλιές
Στην αρχή είχαμε το παραμύθι για το σχίσιμο του μνημονίου (ντάλα μεσημέρι), την αποπομπή της τρόικας, τον τερματισμό της λιτότητας, το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» – όλη δηλαδή την προ των εκλογών του Ιανουαρίου 2015 προπαγάνδα. Ακολούθησαν οι γνωστές εξελίξεις που οδήγησαν στον τρίτο μνημόνιο. Μετά είχαμε το παραμύθι με τα «ανοιχτά ζητήματα» της διαπραγμάτευσης του τρίτου μνημονίου, που προπαγανδίστηκαν πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και που είτε έκλεισαν, είτε, αν δεν κλείσουν όσα δεν έκλεισαν, κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε καταστάσεις Ιουνίου – Ιουλίου 2015 – και σε ένα τέταρτο μνημόνιο με το ΔΝΤ. Τώρα έχουμε ένα νέο παραμύθι, που το διηγούνται με κάθε ευκαιρία – πότε ο κ. Χουλιαράκης και πότε ο κ. Παππάς – σύμφωνα με το οποίο θα τα πάνε τόσο καταπληκτικά που δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν τα μέτρα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν! Το είπε ο κ. Χουλιαράκης στη Βουλή, που, αφού επιβεβαίωσε ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα ύψους 5,4 δις, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών στις 29 Μαρτίου, είπε πως εφόσον θα είναι καλύτερη η πορεία των εσόδων, είναι αρκετά από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που θα νομοθετηθούν με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου, να μην υλοποιηθούν.
Το είπε και ο κ. Παππάς, μιλώντας στις 31 Μαρτίου στον Real Fm και στον κ. Χατζηνικολάου, γιορτάζοντας μια μέρα νωρίτερα την Πρωταπριλιά: «Ακούστε με. Η συμφωνία την οποία έχουμε υπογράψει προβλέπει ότι το 2018 θα πρέπει να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5%. Για να φτάσουμε σε αυτό, μιλάμε για το πλαίσιο της συμφωνίας, δεν μιλάμε για νέα μέτρα. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της συμφωνίας θα ψηφιστούν κάποια μέτρα. Αυτά εμείς, όπως αποδείξαμε στη διαχείριση και του αγροτικού αλλά και του φορολογικού, του οποίου τις λεπτομέρειες νομίζω τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να συμφωνήσουμε και να κλειδώσουμε με τους εταίρους, μπορούμε να τα διαχειριστούμε με τρόπο ούτως ώστε να μην πλήττονται τα χαμηλότερα εισοδήματα και να μην δοκιμάζονται οι προοπτικές ανάπτυξης. Υπάρχει και το εξής πολύ σημαντικό και, θα σας έλεγα, πιθανό ενδεχόμενο. Τα αποτελέσματα τα οικονομικά και η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια ούτως ώστε τα μέτρα τα οποία θα ψηφίσουμε προς εφαρμογή για τα επόμενα χρόνια να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου, ακριβώς διότι θα μπορούμε -όπως το κάναμε φέτος- να υπερβαίνουμε το στόχο των εσόδων».
Αυτά άκουσε και ο κ. Καμμένος, ο οποίος, αφού είχε μια χαρά υπογράψει μαζί με τον κ. Μουζάλα το νόμο για το προσφυγικό (και το άνοιγμα των συνόρων), από τη Λευκωσία όπου βρέθηκε την 1η Απριλίου (χωρίς να χρειάζεται να ψηφίζει μαζί με τον κ. Μουζάλα αυτά στα οποία συμφώνησε) και είπε το δικό του πρωταπριλιάτικο παραμύθι:
«Φαίνεται πως μέχρι το Πάσχα ή λίγες μέρες μετά το Πάσχα η Ελλάδα θα ακολουθήσει την Κύπρο στην έξοδο από τη θλιβερή αυτή εποχή που ζήσαμε»!
Ας περιμένουμε κι’ άλλα παραμύθια, αφού για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάθε μέρα είναι Πρωταπριλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top