ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

2_

Και για τον Σταθάκη έφταιξε ο «βαρύς χειμώνας»…

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Τη «γραμμή» του Αλέξη Τσίπρα για τους αυξημένους λογαριασμούς της ΔΕΗ με τους οποίους βρέθηκαν αντιμέτωποι χιλιάδες καταναλωτές επέλεξε και ο Γιώργος Σταθάκης. Όπως ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός πριν από δύο ημέρες κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ενέργειας, οι αυξημένοι λογαριασμοί, σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη που μίλησε στον ΑΝΤ1, οφείλονται στον «σκληρό χειμώνα» που οδήγησε πολλά νοικοκυριά να ξεπεράσουν το όριο των 1500 KW και να βρεθούν αντιμέτωπα με υψηλότερες χρεώσεις.
Όπως είπε η διόρθωση για τη χρέωση στις ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινωνικής Ωφέλειας) θα ισχύσει από τον επόμενο χειμώνα. «Η χρεώση του ρεύματος θα γίνεται πιο ομαλά» είπε ο κ. Σταθάκης καθώς σήμερα οι τιμές χρέωσης είναι προοδευτικές με χαμηλή χρέωση έως 1500 κιλοβατώρες, ενώ όταν ξεπεραστεί το όριο ολόκληρη η κατανάλωση επιβαρύνεται με το τιμολόγιο της νέας κλίμακας.
Παράλληλα διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει αύξηση στο νερό, σημειώνοντας πως η χώρα εκπλήρωσε την ευρωπαϊκή της υποχρέωση να γνωρίζει πως καταναλώνεται το νερό, αλλά δεν έχει υποχρέωση για αυξήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top