ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_1

Καταδίκη δύο αστυνομικών που είχαν διοριστεί με πλαστά δικαιολογητικά

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Μαζί τα φάγαμε

Δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επειδή προσλήφθηκαν στο Σώμα, προσκομίζοντας πλαστά δικαιολογητικά. Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώτο φυλάκιση 4 ετών και στον δεύτερο, φυλάκιση 6 ετών, ενώ αποφάσισε να μετατρέψει τις ποινές προς 5 ευρώ την ημέρα και τους άφησε ελεύθερους ενόψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό.
Και στις δύο περιπτώσεις, οι κατηγορούμενοι προέβησαν σε νοθεία των απολυτηρίων Λυκείου, τα οποία προσκόμισαν σε διαγωνισμό της ΕΛΑΣ για την πρόσληψη συνοριοφυλάκων, που είχε γίνει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίες. Σύμφωνα με τις δύο ξεχωριστές δικογραφίες, νοθεύοντας τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους στο διαγωνισμό, οι κατηγορούμενοι συγκέντρωσαν τόσα μόρια ώστε να πετύχουν τον διορισμό τους στην Αστυνομία.
Όπως περιγράφεται στα κατηγορητήρια, ο αστυνομικός που τιμωρήθηκε με την μεγαλύτερη ποινή, εισέπραξε, το διάστημα που υπηρέτησε στο Σώμα, μικτές αποδοχές ύψους 287.000 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες αποδοχές του καταδικασθέντα συναδέλφου του ανήλθαν σε 211.750 ευρώ.
Οι συγκεκριμένες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ύστερα από ελέγχους που προκάλεσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα, όπου αποκαλύφθηκαν κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις, οι οποίες πήραν ήδη το δικαστικό δρόμο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top