ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

katseli1

Κατσέλη: «Κλειδί» η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Στην αποτελεσματική διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εστίασε η πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, κατά τη διάρκεια ομιλίας της, σε εκδήλωση του Quality Foundation. Όπως εξήγησε αναλυτικά, η ορθή διαχείρισή τους δύναται να προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ελληνική οικονομία, καθώς η απελευθέρωση κεφαλαίων, τα οποία είναι σήμερα δεσμευμένα για την απορρόφηση τυχόν ζημιών, και η διοχέτευσή τους στη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας αποτελεί κινητήριο δύναμη για την τόνωση των επενδύσεων, την επανεκκίνηση βιώσιμων επιχειρηματικών μονάδων και την αύξηση της παραγωγικότητας. Ταυτόχρονα, συνέχισε, η βιώσιμη ρύθμιση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων επιτρέπει την επανένταξή δανειοληπτών στην οικονομία και την επιστροφή σε κανονική τραπεζική συμπεριφορά.
Η κ. Κατσέλη επισήμανε στη συνέχεια, ότι η διοχέτευση χρηματοδοτικών πόρων στην πραγματική οικονομία με όρους βιωσιμότητας, απαιτεί την ανάπτυξη νέων καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε αγοράς ή κλάδου. «Συχνά παρατηρούμε το φαινόμενο να υπάρχουν οι πόροι, να είναι γνωστές οι ανάγκες, αλλά να μην υπάρχουν τα εργαλεία που θα αντιστοιχήσουν τους μεν στις δε», πρόσθεσε.
Κάνοντας ειδική μνεία στις πρωτοβουλίες της Εθνικής Τράπεζας, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δίνει έμφαση και στηρίζει τη βιωσιμότητα ολόκληρης της Γεωργίας – Κτηνοτροφίας, μέσω συμβολαιακού τύπου προγραμμάτων, όπου γίνεται εφικτός ο εκσυγχρονισμός όλου του παραγωγικού – συναλλακτικού κυκλώματος. Επίσης προωθεί καινοτόμα αναπτυξιακά Χρηματοδοτικά Εργαλεία όπως η Χρηματοδότηση Αλυσίδων Αξίας, συνέχισε και εξήγησε ότι πρόκειται για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται σε αλυσίδες αξίας παραγωγής. Σύμφωνα με την ίδια παράλληλα, η Εθνική ξεκινά τον επόμενο μήνα, με τη χρηματοδότηση συστάδας επιχειρήσεων, κυρίως μικρομεσαίων που συνδέονται με τη ναυπήγηση πλοίων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top