ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Κλείνουν 6.000 «μπλοκάκια» την ημέρα!

σε Ελλάδα/Οικονομία/Πρώτη φορά αριστερά

Δικηγόροι, μηχανικοί, αγρότες, επαγγελματίες εστίασης, δημοσιογράφοι και πολλοί άλλοι επαγγελματίες σχηματίζουν ουρές στα τμήματα Μητρώου των 118 εφοριών όλης της χώρας για να υποβάλουν εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα δηλώσεις διακοπής εργασιών και να κλείσουν έτσι τα μπλοκάκια τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μόνον την προηγούμενη Πέμπτη 6.000 φορολογούμενοι προχώρησαν σε διακοπή εργασιών, με τις διακοπές σε μεγάλες εφορίες όπως η ΦΑΕ Αθηνών να αγγίζουν κατά μέσον όρο τις 300 και σε μικρότερες εφορίες όπως η ΔΟΥ Αμαρουσίου, Μοσχάτου, Πειραιά και ΣΤ Θεσσαλονίκης να αγγίζουν κατά μέσον όρο τις 40.
Για να καταδειχθεί η ζημία από τη διακοπή εργασιών των εν λόγων επαγγελματιών αξίζει να τονισθεί αυτοί οι 6.000 φορολογούμενοι κατέβαλαν πέρυσι 3,9 εκατ. ευρώ μόνον για το τέλος επιτηδεύματος! Οι απώλειες εσόδων βεβαίως θα είναι πολλαπλάσιες. Να σημειωθεί πως σε μηνιαία βάση μετά τον Σεπτέμβριο του 2016 καταγράφονταν περί τις 9.000 διακοπές, οι οποίες αυξήθηκαν σημαντικά μετά το Δεκέμβριο και πλέον έχουν εκτοξευθεί τις τελευταίες ημέρες.
Η δημοσιοποίηση της εγκυκλίου για τα μπλοκάκια σήμανε συναγερμό μεταξύ των ελευθέρων επαγγελματιών οι οποίοι μαζικά διακόπτουν τις εργασίες τους, ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωποι με χαράτσια στις 28 Φεβρουαρίου 2107 όταν και θα κοινοποιηθούν οι εισφορές που πρέπει να καταβάλουν στο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.
Να σημειωθεί πως με το νέο ασφαλιστικό ακόμη και ο επαγγελματίας που δεν έχει κανένα εισόδημα από τη δραστηριότητα του καλείται να καταβάλει 158 ευρώ μηνιαίως στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, δηλαδή θα βρεθεί με ετήσια οφειλή 1.896 ευρώ προς τον ΕΦΚΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top