ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÁÈÇÍÁ - ÅÍÁÑÎÇ ÅÑÃÁÓÉÙÍ ÔÏÕ "ATHENS DEMOCRACY FORUM"(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Κυνική ομολογία Βαρουφάκη: Ναι, έλεγα ότι έχουμε πτωχεύσει

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Απάντηση στα όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Εξεταστική της Βουλής για τα όσα έλεγε ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών την περίοδο της πρώτης διαπραγμάτευσης δίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης. Με δήλωσή του, ο κ. Βαρουφάκης παραδέχεται ότι μιλούσε για πτωχευμένο κράτος και επιτίθεται προσωπικά στον Γιάννη Στουρνάρα λέγοντας ότι εκείνος ήταν εκλεγμένος από 140.000 ψηφοφόρους ενώ εκείνος ήταν διορισμένος.
ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ
«Ως υπουργός Οικονομικών επιχειρηματολογούσα ότι το δημόσιο χρέος μας ήταν μη βιώσιμο (δηλαδή ότι το κράτος είχε πτωχεύσει) και έπρεπε να κουρευτεί.
Ως υπουργός οικονομικών ενός πτωχευμένου κράτους ταξίδευα (οικονομική θέση!) για την Φραγκφούρτη με σκοπό να πείσω τον πρόεδρο της ΕΚΤ ότι προαπαιτούμενο ανάκαμψης ήταν η απομείωση του δημόσιου χρέους.
Ως εκλεγμένος από 140 χιλιάδες ψηφοφόρους έκρινα ότι ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά (αρχικά ΥπΟικ και κατόπιν) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε ιερή υποχρέωση να συστρατεύεται στην προσπάθεια της εκλεγμένης κυβέρνησης για απομείωση του δημόσιου χρέους. Κι όμως. Εκείνος, σύμφωνα με τα χτεσινά λεγόμενά του, έλεγε στον κ. Ντράγκι να μην με ακούει. Τον παραδίδω στην κρίση του ελληνικού λαού ο οποίος μας κρίνει όλους».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top