ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

lagarde-list

Λίστα Λαγκάρντ: Ολοκληρώθηκαν μόλις 177 έλεγχοι

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Συνολικά 225,4 εκατομμυρίων ευρώ έχει βεβαιώσει έως τώρα ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών από τους ελέγχους που διενεργούνται στους φορολογούμενους που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Πρόκειται για 365 ελέγχους οι οποίοι έχουν ξεκινήσει, ενώ από αυτούς έχουν ολοκληρωθεί οι 177 σε σύνολο 2.062 υποθέσεων. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για τους ελέγχους που διεξάγονται για τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο τα οποία κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Ο μέσος όρος φόρων που βεβαιώνονται ανά υπόθεση στους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ ανέρχεται σε 1,273 εκατ. ευρώ.
Από ελέγχους που έχουν γίνει σε υποθέσεις που δεν αφορούν άμεσα αλλά σχετίζονται με τη λίστα Λαγκάρντ έχουν βεβαιωθεί φόροι 8,529 εκατ. ευρώ.
Σχετικά με τη Λίστα Μπόργιανς έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε 60 υποθέσεις, ενώ για τους φορολογούμενους με εμβάσματα εξωτερικού έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε 1.491 υποθέσεις και έχει ολοκληρωθεί σε 623 από αυτές. Τα ποσά φόρων που έχουν βεβαιωθεί ανέρχονται σε 308,874 εκατ. ευρώ ενώ ο μέσος φόρος που βεβαιώνεται ανά υπόθεση ανέρχεται σε 495.785 ευρώ.
Έχει ξεκινήσει ο έλεγχος σε άλλες 665 υποθέσεις που σχετίζονται με αυτές των εμβασμάτων εξωτερικού και έχει ολοκληρωθεί σε 231 από αυτές με το συνολικό ποσό βεβαιωθέντων φόρων 47 εκατ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top