ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

kristin-lagkarnt-dnt

Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν είναι ακόμη έτοιμο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα

σε Billion/Ελλάδα/Οικονομία

Το ΔΝΤ δεν είναι ακόμη έτοιμο να συμμετάσχει στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, επανέλαβε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο πρακτορείο Reuters, η κ. επέμεινε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα θα βασιστεί σε δύο σκέλη:
-εφαρμογή σημαντικών μεταρρυθμίσεων
-βιωσιμότητα του χρέους με βάση τους κανόνες και τις μετρήσεις του ΔΝΤ, κάτι που όπως είπε, δεν ισχύει τώρα.
Πάντως, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε «ενθαρρυμένη» από τις προσπάθειες αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι σύντομα θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί η νομοθεσία για τις μεταρρυθμίσεις.
Εν όψει της συνόδου κορυφής της G20 (της Ομάδας των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών) που θα διεξαχθεί στην Κίνα, η κ. Λαγκάρντ είπε ότι το ΔΝΤ πιθανότατα θα αναθεωρήσει ξανά πτωτικά την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς οι οικονομικές προοπτικές περιορίζονται από την αδύναμη ζήτηση, την κάμψη του εμπορίου και των επενδύσεων και την αυξανόμενη ανισότητα. Η ίδια τόνισε ότι οι ηγέτες της G20 πρέπει να κάνουν πολύ περισσότερα για να τονώσουν τη ζήτηση, να ενισχύσουν τα επιχειρήματα για το εμπόριο και την παγκοσμιοποίηση και να καταπολεμήσουν την ανισότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Billion

Go to Top