ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

PM Alexis Tsipras and  President of the European Parliament Martin Schultz watched the first relocation of migrants and refugees, from Greece to Luxemburg. Joint statements were given in front of Lefteris Partsalis  picture for SOOC, of three Greek ladies feeding a migrant baby. In Athens, on Nov. 4, 2015 / Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάρτιν Σούλτς παρακολούθησαν την πρώτη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, από την Αθήνα στο Λουξεμβούργο, στις 4 Νοεμβρίου, 2015. Η δηλώσεις έγιναν μπροστά από την φωτοgραφία του Λευτέρη Παρτσάλη για το SOOC, που απεικονίζει τρεις γυναίκες να ταΐζουν ένα μωρό μετανάστριας

Μουζάλας: Από πέρασμα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Να προετοιμαστούν για ένα μεγάλο νούμερο προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα κάλεσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Όπως είπε στην παρέμβασή του «η κατάσταση βρίσκεται σε άλλη φάση. Από εκεί που ήμασταν πέρασμα, δεκάδες χιλιάδες ανθρωποι θα εγκλωβιστούν στη χώρα μας.
Πέρασαν 850.000 άνθρωποι και η κοινωνία με εξαίρεση την Ειδομένη, κάποια νησιά και δυο-τρεις περιοχές στην Αθήνα δεν πήραν είδηση. Σε αυτή την προσπάθεια ανταποκριθήκαμε χωρίς απώλειες. Είμαστε σε μια μεσαία φάση. Δεν είμαστε στη φάση του relocation. Πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο νούμερο».
Ο κ. Μουζάλας αναφέρθηκε στην ανάγκη σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να στηθούν χιλιάδες θέσεις «πολύ προσωρινής διαμονής».
Εξειδικεύοντας είπε ότι «στο Ελληνικό δεν είναι οι συνθήκες που θέλουμε, αλλά η άλλη λύση είναι οι πλατείες. Χτίζουμε 10.000 θέσεις την εβδομάδα. Στην αρχή της κρίσης προσπαθείς να λύσεις το άμεσο, το τωρινό πρόβλημα».
«Πάμε καλά; Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα» είπε σε στιγμή αυτοκριτικής στην ομιλία του. Μιλώντας για την Ειδομένη επανέλαβε ότι «δεν θα ανοίξει ο δρόμος» και έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης οι εγκλωβισμένοι εκεί άνθρωποι «να κατέβουν προς τα κάτω, δεν θέλουμε να φτιάξουμε καταυλισμούς».
«Στην Ευρώπη θα υπάρξει ένα σκληρό παζάρι, λες και είμαστε Σομαλία. Θέλουμε τα χρήματα που θα δοθούν να δίνονται με τρόπο που να βοηθούν το εθνικό σχεδιασμό» κατέληξε ο κ. Μουζάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top