ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΛΑΡΙΣΑ - ΔΥΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΠΗΣ (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)

Ξέμειναν από φάρμακα στο… Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Πρώτη φορά αριστερά/Υγεία

Σε περιπέτειες μπαίνει η υγεία εκατοντάδων καρκινοπαθών στη Λάρισα, καθώς έχουν αναβληθεί οι χημειοθεραπείες ασθενών λόγω έλλειψης ογκολογικών και άλλων φαρμάκων στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η διοίκηση του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε την έλλειψη συγκεκριμένων σκευασμάτων για ομάδα καρκινοπαθών, τονίζοντας μεταξύ άλλων «πράγματι σε ορισμένα φάρμακα για αυτούς τους ασθενείς παρουσιάστηκε έλλειψη και μετατέθηκε για λίγες ημέρες η χορήγηση των φαρμάκων, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ασθενείς θα έχουν κάποιο πρόβλημα». Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Παναγιώτης Νάνος τόνισε στο αθηναϊκό πρακτορείο πως σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, θα λυθεί το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς έχει γίνει τροποποίηση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων. Ο κ. Νάνος εξήγησε πάντως, πως υπήρξε μια αύξηση του φετινού προϋπολογισμού για τα ογκολογικά φάρμακα, όμως παρ’ όλα αυτά το κόστος «ήταν τελικά δυσανάλογα μεγάλο με αυτό που είχε προβλεφθεί στην αρχική κατάρτιση του προϋπολογισμού»
Μια πολύ πιο άσχημη κατάσταση παρουσιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λάρισας, Λάμπρος Καραγιώργος, λέγοντας πως ελλείψεις δεν παρουσιάζονται μόνο στα ογκολογικά φάρμακα αλλά και αλλού. «Εδώ και περίπου ένα μήνα είχαμε πει πως θα ξεμείνουμε από φάρμακα και αυτή τη στιγμή τα ράφια του φαρμακείου μας είναι άδεια, όχι μόνο από ογκολογικά φάρμακα αλλά και από άλλα σκευάσματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών.
Ο κ. Καραγιώργος επεσήμανε πως ελλείψεις υπάρχουν και σε φτηνά και σε ακριβά ογκολογικά φάρμακα, αλλά και σε αντιβιοτικά, σε αντιπηκτικά κ.ά, ενώ τόνισε πως δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τα αιτήματα των κλινικών. «Μεταξύ των άλλων φαρμάκων που προστέθηκαν στους κωδικούς αυτούς ήταν τα ογκολογικά, τα οποία είναι ακριβά. Ήταν γνωστό συνεπώς από τις αρχές καλοκαιριού πως θα καταρρεύσει το σύστημα γιατί βλέπαμε πως πήγαιναν τα κεφάλαια του προϋπολογισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιώργος, αφήνοντας να εννοηθεί πως το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top