ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

«Οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα»

σε Ελλάδα/Πρώτη φορά αριστερά/Υγεία

«Σοκ και αγανάκτηση προκαλεί η περιγραφή του επίτιμου Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων και Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη, κ. Γιώργου Φαλτσέτου για τη νοσηλεία του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, «στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, οι συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα, υποβαθμίζουν και μειώνουν την προσωπικότητα κάθε ανθρώπου. Βεβαίως, για τους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων και τους ασθενείς, μόνο πρωτόγνωρη δεν είναι η εικόνα που περιγράφει ο δικαστής στην επιστολή του. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθημερινά, δίνουν το δικό τους αγώνα για να κρατήσουν όρθιο το δημόσιο σύστημα υγείας. Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να εξασφαλιστεί ένα αξιοπρεπές και ανθρώπινο επίπεδο παροχής υγείας.
Η Κυβέρνηση ας σταματήσει να κάνει «διαπλανητικά» σχέδια και ας προσγειωθεί στην σκληρή πραγματικότητα, για την οποία φέρει ακέραιη την ευθύνη».

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top