ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Οργή στην κοινωνία αλλά και κυβέρνηση σε πανικό για τον Σφακιανάκη

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Αναδίπλωση στην αναδίπλωση για την κυβέρνηση που έχει δημιουργήσει μια κατάσταση αλαλούμ για την μετακίνηση του μέχρι χθες επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη. Την Τετάρτη ο υποστράτηγος Σφακιανάκης μετακινήθηκε στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού. Το μεσημέρι της Πέμπτης, με νέα ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ δημοσιοποιήθηκε η απόφαση να ακυρωθεί η τοποθέτηση του κ. Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας: «Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α.» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η αναδίπλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης που από το πρωί διαβεβαίωνε τους συνομιλητές του στη Βουλή πως η μετακίνηση του υποστρατήγου Σφακιανάκη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν ακυρώνεται θεωρήθηκε πλήγμα για το Νίκο Τόσκα και πολλοί εκτίμησαν ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται ακόμη και η αντικατάσταση του υπουργού που πλέον εμφανιζόταν βαρύτατα εκτεθειμένος.
Κι αυτό διότι μέσα σε λίγες ώρες και κυρίως κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης και τη θύελλα διαμαρτυριών ο κ. Τόσκας υποχρεώθηκε να ανακαλέσει την μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη που θεωρήθηκε σαν υποβάθμιση του καταξιωμένου αστυνομικού.
Ωστόσο, το αλαλούμ δεν σταμάτησε σε αυτό το σημείο.
Με νέα διαρροή από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από στενούς συνεργάτες του, το Μέγαρο Μαξιμου προανήγγειλε και νέα αναδίπλωση στην υπόθεση Σφακιανάκη. «Η απόφαση για τη μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ισχύει» ανέφερα κυβερνητικές πηγές. «Απλώς, από την στιγμή που ο κ. Σφακιανάκης προσέφυγε στο υπηρεσιακό συμβούλιο εναντίον της απόφασης να μετατεθεί στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης αναστέλλεται προσωρινά η απόφαση μετάθεσής του» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top