ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ UNESCO(EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ)

Ο απαράδεκτος κύριος Ζουράρις

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Μια παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση έκανε ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της ηγεσίας του υπουργείο Παιδείας.
«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μας ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν», ανέφερε ο κ. Ζουράρις.
Στο σημείο αυτό παρενέβη ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε μια προσπάθεια να διευκρινίσει τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι. Όπως σημείωσε, «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».
«Η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση», πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις και συνέχισε: «Η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλήν».
Την επόμενη ημέρα μάλιστα, ο υφυπουργός, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε και πάλι τα όσα είπε και συμπλήρωσε ότι σημασία πέρα από το τι λέει κανείς είναι και ποιος το λέει. Διευκρίνισε ότι η δικά του παρουσία στα κοινά επί 70 συναπτά έτη και η φιλοπατρία του είναι γνωστή και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Παραθέτοντας αποσπάσματα από ρήσεις αρχαίων Ελλήνων, επέμενε ότι το βασικότερο όλων είναι η διατήρηση της γλώσσας, αλλά παραδέχτηκε ότι οι δηλώσεις του θα μπορούσαν και να ερμηνευτούν ως καθ’ υπερβολή, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει τίποτα από αυτές.
Στη συνέχεια ο κ. Ζουράρις, επανέλαβε παλιότερη δήλωση του, ότι η χώρα τελεί υπό κατοχή και συμπλήρωσε ότι αν οι δανειστές συνεχίσουν την ίδια εκβιαστική πολιτική απέναντι στη χώρα μας, τότε καλό θα ήταν ο Πρωθυπουργός να πάει τη χώρα σε εκλογές.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top