ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

saleas

Ο Βασίλης Σαλέας στο Half Note

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Το Half Note υποδέχεται για πρώτη φορά στη σκηνή τον διεθνούς φήμης κλαρινίστα Βασίλη Σαλέα από Σάββατο 2 έως και Δευτέρα 4 Απριλίου…
Ο μοναδικός σολίστ και δεξιοτέχνης του κλαρίνου θα παρουσιάσει ένα καινούργιο πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τις τρεις παραστάσεις του στη σκηνή του Half Note. Υπό τον τίτλο «Μουσικές του κόσμου», το πρόγραμμα περιλαμβάνει περίφημα ορχηστρικά θέματα, προσωπικές συνθέσεις από την πλούσια δισκογραφία του, παραδοσιακές μουσικές, καθώς και απρόβλεπτες διασκευές ελληνικών και ξένων επιτυχιών.
Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι από τα «Πέτρινα Χρόνια» στον Chick Corea, από τον Βαγγέλη Παπαθανασίου στους Queen και από τον Louis Armstrong στις γειτονιές του κόσμου. Στο πλευρό του θα βρίσκεται η τραγουδίστρια Ευτέρπη Λημναίου, ενώ την επιμέλεια του προγράμματος υπογράφει ο μαέστρος Τάσος Σούρμπας.
Ο Βασίλης Σαλέας άνοιξε νέους δρόμους στον ήχο του κλαρίνου, η μοναδικότητα του παιξίματός του ανέδειξε τις ανεξάντλητες δυνατότητες του οργάνου πέρα από την παραδοσιακή μουσική, στις σύγχρονες συνθέσεις και μουσικές αναζητήσεις. Αυτό τον οδήγησε σε μεγάλες συναυλίες και σημαντικές συνεργασίες εντός και εκτός ελληνικών συνόρων. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος: «Το αίσθημα που βγαίνει από την ψυχή ζωντανεύει το κλαρίνο και το κάνει να ξεχωρίζει».
Τον συνοδεύουν οι μουσικοί: Τάσος Σούρμπας: πιάνο, Γιώργος Ροϊλός: κρουστά, Θανάσης Ζαχόπουλος: κιθάρα, Στέλιος Γιαμπανάς: μπάσο και Παναγιώτης Δημητρακόπουλος: κανονάκι.

HALF NOTE JAZZ CLUΒ, Τριβωνιανού 17, Μετς
Ώρα έναρξης: Σαβ. 22.30, Κυρ. & Δευτ. 21.30
Είσοδος: Είσοδος: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top