ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

afisa-egw-o-karagiozotatos

Ο Καραγκιόζης είσαι, όχι ο Μεγαλέξαντρος

σε Ελλάδα/Πολιτική

Εμείς οι Έλληνες έχουμε μια υπέρμετρη συναισθηματική σύνδεση με το ιστορικό παρελθόν μας, και αρκετοί από εμάς φαντασιωνόμαστε πως επαναλαμβάνουμε ιστορικές στιγμές χωρίς να συνειδητοποιούμε την γελοιότητα της σύνδεσης που αποπειρώμεθα…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΗ ΒΕΡΟΥΤΗ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ, ΜΗΧΑΝΙΚΟ

Ίσως διότι ανατρέχοντας στην πρόσφατη μνήμη δεν έχουμε αντίστοιχου βεληνεκούς προσωπικότητες όπως στην Αρχαιότητα, συχνά οι πολιτικοί μας με κίνητρο την αυτοπροβολή, προβάλουν τις ιστορικές προσωπικότητες ως μοντέλο των πράξεών τους.
Εκτός από ψυχολογική διαταραχή, αυτό καταδεικνύει ότι η πολιτική ζωή της χώρας μαστίζεται από πολιτικούς με κίνητρο τον ναρκισσισμό, και όχι την υπηρεσία του Λαού και την προσφορά στα κοινά.
Σε ένα ρεσιτάλ άρνησης της πραγματικότητας και ιδεοκαταναγκασμού, τους τελευταίους 3 μήνες έχουμε καταφέρει να αποξενώσουμε κάθε νοήμονα πολιτικό στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν.
Ζητάμε να μας ικανοποιήσουν τις ορέξεις μας σε μετρητό, για να συνεχίσουμε να ζητάμε 17 δικαιολογητικά για το άνοιγμα ενός μαντριού; Θέλουμε να ξαναρχίσουμε να πληρώνουμε 80 κηπουρούς για 2 στρέμματα κήπου στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή; Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε φορολογικό σύστημα που φορολογεί για το ίδιο εισόδημα με 71% τον ελεύθερο επαγγελματία, με 40% τον ιδιωτικό υπάλληλο και με 30% τον δημόσιο υπάλληλο (με τις αφορολόγητες παροχές);
Θέλουμε να συνεχίσουμε να βγάζουμε στη σύνταξη 40άρηδες και 50άρηδες με 1.500 ευρώ το μήνα, ενώ το 60% των νέων μας δεν μπορεί να βρει δουλειά ακριβώς λόγω των παράλογων εισφορών;
Για το ίδιο ακριβώς πράγμα, την ιατροφαρμακευτική ασφάλιση και την προοπτική για πιθανή συνταξιοδότηση με καμιά 400αριά ευρώ στα 67, ζητάμε 680 ευρώ το χρόνο από έναν αγρότη, ακόμη και αν έχει εισόδημα 100.000 ευρώ το χρόνο, ενώ απαιτούμε με διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης και κατασχέσεων 5.400 ευρώ από τον ελεύθερο επαγγελματία, ακόμη και αν έχει εισόδημα 3.000 ευρώ το χρόνο!
Έχουμε στήσει μια κοινωνία αντιφάσεων, ανισοτήτων, παραλογισμού, θεσμοθετημένης αδικίας και σουρεαλισμού (ορισμός κατά Μπρετόν: Σουρεαλισμός = Υπαγόρευση της σκέψης, με την απουσία κάθε ελέγχου από τη λογική, έξω από κάθε προκατάληψη αισθητική ή ηθική. http://el.m.wikipedia.org/wiki/Υπερρεαλισμός). Και μέσα σε αυτό φαντασιωνόμαστε ότι είμαστε ο Μεγαλέξαντρος, ενώ στην πραγματικότητα είμαστε ο Καραγκιόζης.
Αντί να ξεκινήσουμε την κουβέντα με τους εταίρους μας, παραδεχόμενοι την σουρεαλιστική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, με την πολυνομία, την αντινομία, την ανισονομία, την αδυναμία απονομής δικαιοσύνης, τη γραφειοκρατία και την καραγκιόζικη διαφθορά του γρηγορόσημου και της άδειας μικρών εργασιών της πολεδομίας, παριστάνουμε ότι όλα τα κάνουμε σωστά, και πως αν δεν μας δώσουν την επόμενη δόση από το χαρτζιλίκι μας για να διατηρήσουμε τα σουρεάλ κεκτημένα μας, θα βάλουμε φωτιά στο κοινό μας σπίτι.
Προσπαθούμε να μπερδικλώσουμε αυτούς που θέλουν να μας βοηθήσουν, σαν τον μικροαπατεώνα Καραγκιόζη, με επικοινωνιακές ασάφειες και λεκτικές μετονομασίες, για να του ξεκολλήσουμε κανένα γρόσι!
Αντί να κινηθεί για να κερδίσει άμεσα και ανέξοδα την εύνοια αυτών που μας κρατούν ζωντανό το κράτος να μην καταρρεύσει εδώ και 5 χρόνια, και πχ. να καταργήσει την αδειοδότηση σε όλα τα αδιάφορα και μικρά που δεν είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον, ώστε να ελευθερωθεί ο κοσμάκης να βγάλει μια φέτα ψωμί να φάει, ξεκινάει με το να καταργήσει την Τρόικα, που στην πραγματικότητα απλά μετονομάστηκε σε «θεσμοί».
Σουρεαλιστικές ενέργειες του Καραγκιόζη, νομίζοντας ότι πράττουμε υψηλή γεωπολιτική διπλωματία, ζητιανεύοντας σε Ρώσους, Κινέζους, και όποιον μας ανοίξει την πόρτα, που τελικά στο τέλος μας την κλείνει κατάμουτρα χωρίς μπαξίσι!
Καραγκιοζιλίκια που αναλώνουν την καλή πίστη των ΗΠΑ, του τελευταίου που ακόμα θέλει να αποφύγει την βίαιη πρόσκρουσή μας στον πάτο, για να αποφυλακίσουμε καταδικασμένον από τη δικαιοσύνη τρομοκράτη, επαγγελματία σειριακό δολοφόνο, επειδή είναι λέει 90% τυφλός και άρα ανίκανος να επαναλάβει την δράση του ως εκτελεστής.
Αφού ρε Καραγκιόζη έχεις κοτζάμ υπουργό Υγείας που είναι τυφλός!
Λες ο τρομοκράτης να δυσκολευτεί να μεταλαμπαδεύσει το μίσος του προς την αστική δημοκρατία και την ανθρώπινη ζωή σε πρόθυμους;
Και αυτά προς τί; Για να ικανοποιήσεις ποιους;
Μένεις μόνος διεθνώς από επιλογή, για ευχαριστήσεις ποιον;
Πες μας και μας να καταλάβουμε!
Αν θες να μην είσαι Καραγκιόζης, και θες να βελτιωθείς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αναγνωρίσεις τί είναι καραγκιοζιλίκι και τί όχι, και να επιλέγεις ανάλογα.
Μεγαλέξαντρος ήταν ένας διαχρονικά. Και πέθανε πριν 2015+323=2338 χρόνια. Πάει.
Θεός σ΄χωρέσ’τον.
Αν όμως θες να συνεχίσει να υπάρχει η χώρα πρέπει να πάψεις τα καραγκιοζιλίκια.
Αν θες, ίσως και να μπορείς να το σώσεις ακόμα. Ίσως και όχι.
Ακόμα και τελευταία στιγμή, ανακτώντας λίγη από την καλή πίστη που ανάλωσες σε καραγκιοζιλίκια ως τώρα, να κάνεις 3 κινήσεις που θα σπάσουν τις οθόνες των τηλεοράσεων:
– σταμάτα να πληρώνεις 8 δισ. το χρόνο σε συντάξεις σε 600.000 αρτιμελείς σαραντάρηδες και πενηντάρηδες
– σταμάτα να ζητάς της αλεπούς τα δικαιολογητικά για 100 επαγγέλματα όπως πχ ξεναγός
– βάλε μια γραβάτα για να δείξεις ότι σέβεσαι τους απέναντι.
Έτσι. Μονοκοντυλιά. Για να δείξεις ότι δεν είσαι ο Καραγκιόζης.
[Δεν είναι κακό να είσαι ο Καραγκιόζης, αρκεί να μη θέλεις να οδηγήσεις μια χώρα με τα καραγκιοζιλίκια στον Καιάδα.]

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top