ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΝΤΟΜΙΝΓΚΕΖ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΚΥΠΕΛΛΟ 2016-2017)

Παίκτες δημαγωγοί με τη βοήθεια των Social Media

σε Αθλητισμός/Ελλάδα

To post του Τσόρι Ντομίγκες στο Instagram αποτελεί δείγμα ενός κοινωνικού φαινομένου, μέσα στα πλαίσια της ανάγκης των αθλητών να κατευθύνουν τις μάζες για ιδίον όφελος…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΔΑΡΣΙΝΟ
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΗΣ «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»

Ο Τσόρι Ντομίγκες δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος ποδοσφαιριστής ο οποίος θα χρησιμοποιήσει με κάποιον έμμεσο ή άμεσο τρόπο τα Social Media για να εξασφαλίσει αυτό που θέλει. Ο Αργεντινός άσος του Ολυμπιακού, το βράδυ της Τετάρτης, όταν και έμαθε την αποστολή για το ματς της Πέμπτης με την Γιουνγκ Μπόις, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram: «Μη συνδέετε τη σιωπή μου με την άγνοια, την ηρεμία μου με την αποδοχή, την ευγένεια μου με την αδυναμία! Είμαι μαζί σας, περισσότερο από ποτέ. Σας στηρίζω για να κάνετε το μεγάλο βήμα. Πάμε Ολυμπιακέ». Δεν χρειάζεται να είσαι και ο… Αϊνστάιν για να καταλάβεις τι θέλει να πει ο Αργεντινός, αναμφίβολα, παικταράς, ένας άσος όμως ο οποίος βρίσκεται στη δύση της καριέρας του και ο τεχνικός του ΟΣΦΠ, Πάουλο Μπέντο, νιώθει πως δεν μπορεί να βασιστεί πάνω του, σε ματς βαθμολογικής σημασίας, όπως το περασμένο πλέον, με τους Ελβετούς.
Φυσικά, το τελικό 1-1 δεν ικανοποίησε τους φίλους της ομάδας, παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός πέρασε στην επόμενη φάση του Europa League. Το κοινό στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έκρυψε, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομα του Τσόρι Ντομίνγκες, πως διαφωνεί με την απόφαση του Πάουλο Μπέντο να παραγκωνίσει τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό. Ελάχιστα λεπτά μετά, ο Τσόρι κατάλαβε πως πέτυχε τον σκοπό του. Το μήνυμά του είχε περάσει. Τώρα έπρεπε να δείξει πως παραμένει πιστός στρατιώτης των Πειραιωτών. Έτσι, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο έβγαλε τον… πυροσβεστήρα: «Δεν έχω άλλη επιλογή από το να δεχτώ τις αποφάσεις του προπονητή, να δουλεύω σκληρά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όπως το έκανα μέχρι σήμερα και να περιμένω την ευκαιρία, όταν αυτή μου δοθεί. Για μένα είναι χαρά που οι φίλαθλοι δείχνουν την εκτίμησή τους στο πρόσωπό μου. Πραγματικά, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η ομάδα κατάφερε να πετύχει το στόχο της, να προκριθεί δηλαδή στους “32” του Europa League. Είμαι ικανοποιημένος γι’ αυτό».
Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Αυτή η τακτική είναι παλιά. Αλλά πιάνει τόπο και πλέον πιο αποτελεσματικά. Δεν χρειάζεται πλέον να ρωτήσεις κάποιον συμπαίκτη σου, αν έχει κάποιον… καλό δημοσιογράφο για να περάσει κάποιο μήνυμα. Τώρα απλώς postάρεις στα Social Media και περιμένεις απλώς την επίδραση του μηνύματός σου, πάνω στους δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες φανς σου. Μιλάμε κοντολογίς για ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο εξελίσσεται. Μετατρέπεται. Οι παίκτες καταλήγουν να δουλεύουν αρκετά την εικόνα τους και την επιρροή τους, διότι ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί μία τέτοια δύναμη. Σαφώς και ο Τσόρι δεν χρειάζεται μία τέτοια τακτική, έχοντας ζήσει μία σπουδαία καριέρα, ενώ από πλευράς δυναμικής, το όνομά του είναι ισχυρότερο από οποιουδήποτε άλλου συμπαίκτη του στην ομάδα του Πειραιά. Είναι όμως τέτοιος ο εγωισμός αυτών των ανθρώπων που αναμφίβολα δεν τους επιτρέπει να παραμένουν σιωπηλοί και απλώς να υπομένουν τις αποφάσεις του εκάστοτε προπονητή. Κατά πως φαίνεται λοιπόν, παρατηρούμε μία ακόμη έκφανση του εν λόγω φαινομένου. Πολλά είναι τα παραδείγματα μεγάλων αθλητών και μεγάλων… εγωισμών από αυτούς τους αθλητές, όχι μόνο στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Πλέον ζούμε σε μία πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε ν’ αρνηθούμε. Ένα απλό emoticon μπορεί ν’ ασκήσει επιρροή, μπορεί ν’ ασκήσει πολιτική, ακόμη και στο ποδόσφαιρο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Αθλητισμός

Go to Top