ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

6bfdfa90eb734a1d96f00bf4c60b1381-696x427

Πρόστιμα για αποδείξεις: Στο «απυρόβλητο»… γιατροί, φροντιστήρια

σε Ελλάδα/Πρώτη φορά αριστερά/Υγεία

Οι γιατροί και όσοι άλλοι επαγγελματίες δεν υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ, ακόμα και να μην κόψουν απόδειξη, δεν κινδυνεύουν από τα πρόστιμα της εφορίας!
Από τη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ νέα αυστηρότερα πρόστιμα, 250 – 500 ευρώ, για όσους εντοπίζονται να μην κόβουν αποδείξεις.
Ωστόσο, στο «απυρόβλητο» εξακολουθούν να παραμένουν όσοι δεν υπάγονται σε καθεστώς ΦΠΑ όπως γιατροί, φροντιστήρια, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια αλλά και μικρές επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ.
Ακόμα και εάν εντοπιστούν να μην έχουν εκδώσει αποδείξεις, οι φοροελεγκτές δεν θα τους επιβάλλουν κανένα πρόστιμο και απλώς θα καταγράφουν την παράβαση.
Βάσει της νομοθεσίας όποιος δεν εκδίδει αποδείξεις και παράλληλα δεν υπάγεται σε καθεστώς ΦΠΑ, δεν χρειάζεται να ανησυχεί καθόλου για το αν θα του επιβληθεί πρόστιμο.
Για όλους τους υπολοίπους φορολογούμενους που υπάγονται σε ΦΠΑ επανέρχονται τα τσουχτερά πρόστιμα 250 και 500 ευρώ. Θα καταλογίζονται για παραβάσεις που αφορούν στη μη έκδοση ή στην ανακριβή έκδοση αποδείξεων λιανικών συναλλαγών και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top