ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Hitler

Ρούχα του Χίτλερ σε δημοπρασία, στο Μόναχο

σε Ευκαιρίες

Ρούχα του Αδόλφου Χίτλερ και ένα τμήμα από σχοινί που χρησιμοποιήθηκε για να κρεμαστεί ο αυστριακός ναζιστής Ernst Kaltenbrunner στη Νυρεμβέργη το 1946, μαζί με άλλα ναζιστικά αναμνηστικά, θα δημοπρατηθούν στο Μόναχο.
Η πώληση των ναζιστικών αντικειμένων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου στον οίκο δημοπρασιών του Μονάχου, Hermann Historica.
Ένα άλλο μακάβριο αντικείμενο που θα δημοπρατηθεί είναι το ορειχάλκινο φιαλίδιο υδροκυανίου που χρησιμοποίησε για την αυτοκτονία του δύο ώρες πριν την προγραμματισμένη εκτέλεσή του στις 15 Οκτβρίου 1946, ο ναζιστής διοικητής της Luftwaffe, Hermann Goering .
Τα αντικείμενα είναι από την συλλογή του Αμερικανού γιατρού Τζον Κ. λάτιμερ, που υπηρέτησε ως ιατρικός σύμβουλος κατά τις δίκες εγκλημάτων πολέμου στη Νυρεμβέργη.
Ο Ernst Kaltenbrunner, που γεννήθηκε στην Άνω Αυστρία το 1903, ανήλθε στις τάξεις των SS για να γίνει τελικά Αρχηγός του Κεντρικού Γραφείου Ασφαλείας του Ράιχ (RSHA) στη ναζιστική κυβέρνηση.
Ήταν ο ανώτερος αξιωματικός των SS που δικάστηκε στη Νυρεμβέργη, όπου ισχυρίστηκε ότι δεν συμμετείχε στις θηριωδίες, παρά τα στοιχεία που δείχνουν ότι συμμετείχε σε πολλά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Ο γερμανικός οίκος δημοπρασιών Dorotheum, υπερασπίστηκε την δημοπράτηση των ναζιστικών αναμνηστικών, τα οποία «συμβάλουν στη βελτίωση της κατανόησης αυτής της περιόδου» και βοηθά στο να διασφαλιστεί πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί ξανά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top