ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Pink-diamond-1

Σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ το διαμάντι «Pink Star»

σε Ευκαιρίες

Ένα ροζ διαμάντι 59,60 καρατίων οβάλ κοπής, γνωστό ως «The Pink Star», θα βγει σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ στις 4 Απριλίου από τον οίκο Sotheby’s που τονίζει ότι μπορεί να πωληθεί έως 60 εκατομμύρια δολάρια και να γίνει το πιο ακριβό διαμάντι αυτού του είδους που έχει πωληθεί ποτέ. Το διαμάντι, σε έντονο ροζ χρώμα, είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας Internally Flawless Fancy Vivid Pink που έχει ταξινομηθεί ποτέ από το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Αμερικής (GIA).
Το διαμάντι που αρχικά εξορύχτηκε από την εταιρία De Beers το 1999 στην Αφρική ως ακατέργαστο διαμάντι 132,5 καρατίων πριν κοπεί και λειανθεί, είναι το πιο πολύτιμο διαμάντι που έχει λειανθεί και τίθεται ποτέ σε δημοπρασία. Είχε βγει στο σφυρί παλαιότερα και η τιμή πώλησής του άγγιξε το ποσό ρεκόρ των 52 εκατομμυρίων στερλινών από τον Sotheby’s στη Γενεύη τον Νοέμβριο του 2013, αλλά ο αγοραστής αδυνατούσε να το αποπληρώσει, με αποτέλεσμα η πέτρα να προστεθεί στον κατάλογο απογραφής του Sotheby’s.
«Σε μια εποχή πρωτοφανούς ζήτησης για τα πλέον κομψά έγχρωμα διαμάντια, έχω την ευχαρίστηση να διαθέσω στην αγορά αυτή την υπέροχη πέτρα. Το εξαιρετικό μέγεθος αυτού του 59,60 καρατίων διαμαντιού, σε συνδυασμό με τον πλούτο του χρώματός του, ξεπερνά οποιοδήποτε γνωστό ρεκόρ για ροζ διαμάντι στα χρονικά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπένετ, πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων παγκοσμίως του οίκου Sotheby’s.
Το ρεκόρ για ροζ διαμάντι που έχει πωληθεί σε δημοπρασία είναι 46,2 εκατομμύρια δολάρια για το Graff Pink 24,78 καρατίων από τον οίκο Sotheby’s στη Γενεύη το 2010.
Το Pink Star έχει υπερδιπλάσιο μέγεθος σε σχέση με το Graff Pink και η κατηγορία του χρώματός του, «Fancy Vivid», είναι η υψηλότερη στην κλίμακα που χρησιμοποιείται για τα έγχρωμα διαμάντια, με συνέπεια η πέτρα να θεωρείται η πλέον πολύτιμη. Το παγκόσμιο ρεκόρ κατέχει το μπλε διαμάντι Oppenheimer που πωλήθηκε αντί 57,5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον οίκο Christie’s στη Γενεύη τον περασμένο Μάιο.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top