ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Lesedi la Rona_1

Σε δημοπρασία το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου

σε Ευκαιρίες

Από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο ταξιδεύει το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι του κόσμου, προκειμένου να εκτεθεί στο κοινό λίγες ημέρες πριν βγει «στο σφυρί» από τον οίκο Sotheby’s. Πρόκειται για το «Lesedi la Rona» των 1.109 καρατίων, η αξία του οποίου εκτιμάται στα 70 εκατομμύρια δολάρια.
Το Lesedi la Rona θα εκτίθεται στο κτήριο του Οίκου Sotheby’s στη βρετανική πρωτεύουσα από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου, πριν τεθεί σε δημοπρασία, το απόγευμα της 29ης Ιουνίου.
Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο οίκος δημοπρασιών παρουσίασε το σπάνιο πέτρωμα στους επισκέπτες των εγκαταστάσεών του στη Νέα Υόρκη.
Το ακατέργαστο διαμάντι έφερε στο «φως» η καναδική εταιρεία εξόρυξης διαμαντιών Lucara Diamond Corp. τον Νοέμβριο του 2015 στο ορυχείο Karowe στην Μποτσουάνα.
Το Lesedi la Rona («το φως μας» στη γλώσσα Tswana που χρησιμοποιείται στη Μποτσουάνα), έχει μέγεθος μπάλας του τένις και χρονολογείται στα 2,5 με 3 δισεκατομμύρια χρόνια.
Βάσει εκτιμήσεων ειδικών, από το Lesedi la Rona θα μπορούσε πιθανώς να προκύψει το μεγαλύτερο κατεργασμένο διαμάντι υψηλής ποιότητας στον κόσμο.
Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εξόρυξης, Ουίλιαμ Λαμπ, το ακατέργαστο διαμάντι είναι πιο παλιό και από την ίδια τη ζωή, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ο νέος του ιδιοκτήτης να το αφήσει ακατέργαστο, ως έχει.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top