ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

flaubert

Σε δημοπρασία, το σπάνιο χειρόγραφο σημειωματάριο του Φλωμπέρ

σε Ευκαιρίες

Ένα μοναδικό χειρόγραφο σημειωματάριο με σελίδες γεμάτες σημειώσεις, μουτζούρες, σχόλια και κηλίδες μελανιού που αποκαλύπτουν πόσο επίπονη ήταν διαδικασία συγγραφής για τον Γάλλο μυθιστοριογράφο Γκυστάβ Φλωμπέρ, βρίσκεται ανάμεσα σε μια σπάνια συλλογή βιβλίων που δημοπρατείται από την προσωπική βιβλιοθήκη του επιχειρηματία Pierre Bergé, του συντρόφου του διάσημου σχεδιαστή Yves Saint Laurent. Την Τρίτη, το βιβλίο που περιλαμβάνει τις ταξιδιωτικές σημειώσεις του Φλωμπέρ, αναμένεται να πωληθεί σε τιμή που ίσως φτάσει τα 600.000 ευρώ στη δημοπρασία.
«Πρόκειται για ένα σπάνιο και υπέροχο βιβλίο. Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο», αναφέρει στην βρετανική εφημερίδα Guardian o Benoît Forgeot, ένας εμπειρογνώμονας από τον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Drouot. «Όταν διαβάζετε αυτό το βιβλίο αισθάνεστε πως είστε στο ατελιέ του Φλωμπέρ και πάνω από τον ώμο του παρακολουθείτε τη διαδικασία της της δημιουργίας, την αναζήτηση για την τελειότητα», προσθέτει. Το χειρόγραφο είναι μόλις ένα από τα σημαντικά βιβλία, τις πρώτες εκδόσεις και τα γράμματα που θα πωληθούν από την ιδιωτική βιβλιοθήκη του επιχειρηματία Pierre Berge.
Ο επιχειρηματίας έχει ήδη κάνει αρκετές πωλήσεις από την μεγάλη και ανεκτίμητης αξίας συλλογή του. Η πρώτη πώληση που έγινε το 2015 απέφερε σχεδόν 12 εκατ. ευρώ με κάποια βιβλία να πωλούνται σε τιμές 10 φορές μεγαλύτερες από την εκτιμώμενη. Η συγκεκριμένη συλλογή βιβλίων περιλαμβάνει εκδόσεις του Μπαλζάκ, και του Αλέξανδρου Δουμά καθώς και 10 πρωτότυπες εκδόσεις με τίτλους βιβλίων του Μαρξ, Πούσκιν, Σοπενχάουερ, Τσέχωφ και Ντοστογιέφσκι. Το 277 σελίδων σημειωματάριο του Φλωμπέρ περιγράφεται ως το «κόσμημα» της δημοπρασίας και ο Forgeot αναφέρει πως όποιος το αποκτήσει θα αισθανθεί μια άμεση φυσική σύνδεση με τον θρυλικό συγγραφέα. »Είναι ένα βιβλίο που πρέπει να το αγγίζεις , να το μυρίζεις και να το χαϊδεύεις» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top