ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

monroe

Σε δημοπρασία το φόρεμα που έβαλε η Μονρόε στα γενέθλια του Κένεντι

σε Ευκαιρίες

Είναι ένα φόρεμα που έμεινε στην ιστορία των ΗΠΑ. Ο οίκος Julien’s Auctions ελπίζει η πώλησή του να αγγίξει το ποσό των δύο εκατομμυρίων δολαρίων στην τριήμερη δημοπρασία που αρχίζει στις 17 Νοεμβρίου στο Λος ‘Αντζελες.
Το αισθησιακό φόρεμα από μετάξι, διακοσμημένο με κρυστάλλινες πούλιες που έβαλε η Μέριλιν Μονρόε το 1962 για να 45ά γενέθλια του προέδρου Κένεντι, όταν του τραγούδησε το περίφημο: «Happy Birthday Mr. President». Μια ευχή που δόθηκε κατά τη διάρκεια της βραδιάς της 19ης Μαΐου, στη Νέα Υόρκη, μπροστά σε περισσότερους από 15.000 καλεσμένους, μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ήταν άλλωστε η μοναδική δημόσια συνάντηση των δύο ινδαλμάτων της Αμερικής που είχαν τραγική μοίρα. Η Μονρόε είχε υποσχεθεί στον Ρίτσαρντ ‘Αντλερ να επιλέξει «ένα ιστορικό φόρεμα» για τη βραδιά εκείνη. Η συμπλήρωση των 45 χρόνων του Κένεντι ήταν πρωτίστως ένα πρόσχημα καθώς η εκδήλωση είχε στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το Δημοκρατικό Κόμμα.
«Μπορώ πλέον να αποχωρήσω από την πολιτική μετά το Happy Birthday που μου τραγούδησαν με τρόπο τόσο γλυκό και αγνό», είχε απαντήσει τότε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Η φράση της Μέριλιν έγινε τόσο διάσημη όσο και το φόρεμά της που ράφθηκε πάνω της. Το άψογο αποτέλεσμα προϋπέθετε ότι η Μέριλιν δεν φορούσε εσώρουχα.
Το φόρεμα που αγόρασε προσωπικά η σταρ το 1962 από τον γάλλο μόδιστρο Ζαν-Λουί Μπερτό αντί 12.000 δολαρίων, πωλήθηκε πρώτη φορά σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στις 27 Οκτωβρίου 1999 αντί 1,227 εκατομμυρίων δολαρίων.
Για το ράψιμό του, η ηθοποιός στάθηκε γυμνή μπροστά στον μόδιστρο. «Αν πρέπει να με ντύσετε, θέλω να ξέρετε με τι μοιάζω» του είπε. Τελικά, σχεδόν 200 κομμάτια συνέθεσαν αυτό το μοναδικό κομμάτι, με διάφορα πρόσθετα που τοποθετήθηκαν στο επίπεδο του στήθους και του καβάλου. Η εργασία του χρυσοχόου εξηγεί εν μέρει την τιμή του ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον Julien’s Auctions. Σύμφωνα με ειδικούς, το φόρεμα μπορεί να κατακυρωθεί έως και 3 εκατομμύρια δολάρια.
«Πενήντα και πλέον χρόνια μετά τον θάνατό της, ο κόσμος παραμένει γοητευμένος από την ομορφιά και το ταλέντο της Μέριλιν», δηλώνει ο Μάρτιν Νόλαν, γενικός διευθυντής της ειδικευμένης στους σταρ του Χόλυγουντ εταιρίας δημοπρασιών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top