ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

gkoustab-maler

Σε τιμή ρεκόρ, χειρόγραφη παρτιτούρα του Γκούσταβ Μάλερ

σε Ευκαιρίες

Πρωτότυπη χειρόγραφη παρτιτούρα της Συμφωνίας Νo 2 του Γκούσταβ Μάλερ πωλήθηκε σήμερα στην τιμή ρεκόρ των 4,54 εκατομμυρίων στερλινών (5,32 εκατ. ευρώ) στο Λονδίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οίκου δημοπρασιών Sotheby’s.
Ο Αυστριακός συνθέτης της ύστερης ρομαντικής μουσικής και ένας από τους κορυφαίους διευθυντές ορχήστρας της γενιάς του συνέθεσε, κυρίως, συμφωνίες και μελοποίησε τραγούδια. Έχει αναγνωριστεί ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ύστερο – ρομαντικούς συνθέτες, αν και η μουσική του δεν έγινε ποτέ πλήρως αποδεκτή από το μουσικό καθεστώς της Βιέννης κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τα έργα του χαρακτηρίστηκαν αρχικά ως «εκκεντρικά», ενώ κατά άλλους εξέφραζαν τον γερμανικό μοντερνισμό. Ωστόσο, μόνο κατά την τελευταία δεκαετία της ζωής του γνώρισαν ευρύτερη απήχηση.
«Το ποσό αυτό συνιστά ένα νέο ρεκόρ πώλησης σε δημοπρασία μιας μουσικής παρτιτούρας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τον Οίκο δημοπρασιών, οι μόνες πωλήσεις «συγκρίσιμου» μεγέθους, αμφότερες από τον Sotheby’s, ήταν το 1987, όταν χειρόγραφες παρτιτούρες των 9 Συμφωνιών του Μότσαρτ πωλήθηκαν 2,5 εκατομμύρια στερλίνες στο Λονδίνο και το 1994, όταν χειρόγραφη παρτιτούρα της Δεύτερης Συμφωνίας του Ρόμπερτ Σούμαν πωλήθηκε έναντι 1,5 εκατομμυρίου στερλινών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top