ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

1_

Σπίρτζης εναντίον Πιτσιόρλα ξανά!

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Συνεχίζεται ακατάπαυστα η ενδοοικογενειακή κυβερνητική σύγκρουση, Πιτσιόρλα – Σπίρτζη με αφορμή τις ιδιωτικοποιήσεις. Τη δική του απάντηση στον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, δίνει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, με αφορμή σχόλια του πρώτου για την αξιοποίηση του Ελληνικού.
«Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών» αναφέρει ο επικεφαλής του Ταμείου.
Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Υποδομών στην ΕΡΤ, ο οποίος υποστήριξε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ στήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με στόχο να ξεπουλήσει περιουσιακά στοιχεία της χώρας». «Πολλές φορές το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί εκτός των κυβερνητικών εντολών», πρόσθεσε.
Στην επισήμανση ότι ο κ. Πιτσιόρλας κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένος από τη λειτουργία του φορέα εμφανίζεται, ο υπουργός σχολίασε: «Ο καθένας έχει την άποψή του σε αυτό το θέμα. Εγώ πιστεύω ότι ο κ. Πιτσιόρλας έχει ένα μεγάλο ταλέντο που χάνεται στη χώρα μας. Πρέπει να είχε αναλάβει κάτι πολύ μεγαλύτερο».
Και πρόσθεσε: «Από κει και πέρα θεωρώ ότι το ΤΑΙΠΕΔ είναι ένας οργανισμός που δεν εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον. Έγινε για συγκεκριμένο σκοπό από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Δεν αντικατοπτρίζει την πολιτική μας και γι’ αυτό δόθηκε μάχη από τον πρωθυπουργό στη διαπραγμάτευση, να φύγει μεγάλο κομμάτι της δημόσιας περιουσίας και να δημιουργηθεί το νέο ταμείο, που δεν θα κινείται στην ίδια λογική με αυτή που κινείτο μέχρι τώρα το ΤΑΙΠΕΔ».
Μια ημέρα νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης σε άλλες του δηλώσεις είχε αφήσει αιχμές για τον τρόπο που τελικά αξιοποιείται το Ελληνικό, εκφράζοντας την άποψη ότι το τίμημά του έπρεπε να είναι τρία δις. ευρώ και όχι 915 εκατ. ευρώ. «Από αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν παίρνω πίσω ούτε μία λέξη. Το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά κατά τη γνώμη μου και όχι όπως έχει επιλέξει το ΤΑΙΠΕΔ. Έπρεπε τα χρήματα που θα ζητούσαμε για το Ελληνικό, σύμφωνα με την εκτίμηση που είχαμε κάνει, να είναι πολλαπλάσια, για να πάνε στην εξυπηρέτηση του χρέους, γιατί αυτά τα χρήματα δεν έρχονται στην χώρα πηγαίνουν στην εξυπηρέτηση του χρέους. Έπρεπε ο σχεδιασμός να γίνει από το κράτος και όχι από τον επενδυτή» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
Σημειώνεται ότι με αφορμή τις δηλώσεις Σπίρτζη, η ΝΔ ζήτησε την παραίτησή του.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top