ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Στην εισαγγελέα Διαφθοράς το ζεύγος Παπαντωνίου

σε Ελλάδα/Μαζί τα φάγαμε

Αυτοπροσώπως στην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παρουσιάστηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου οι οποίοι κλήθηκαν ως ύποπτοι διάπραξης του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, σε βαθμό κακουργήματος.
Η κατηγορία αφορά τις δύο φορολογικές ενηµερότητες τις οποίες φέρεται να έλαβε το ζεύγος Παπαντωνίου παρανόµως από τη ∆ΟΥ Κηφισιάς, προκειµένου να πουλήσει πριν από έναν χρόνο το ακίνητο της Σύρου.
Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του η οποία μέχρι πρότινος ήταν στο εξωτερικό κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς τους.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης, οι φορολογικές ενημερότητες δεν έπρεπε να δοθούν, αφού υπήρχαν µη ρυθμισμένες φορολογικές οφειλές του ζεύγους.
Ως ύποπτοι, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν κληθεί και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις επίμαχες ενημερότητες.
Η κ. Τουλουπάκη η οποία διερευνά τη νομιμότητα της πώλησης του ακινήτου της Σύρου, αφού μελετήσει τις έγγραφες εξηγήσεις όλων των εμπλεκομένων θα αποφανθεί για τις επόμενες κινήσεις της, πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top