ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Gantsby-2

Στο «σφυρί» η έπαυλη του «Υπέροχου Γκάτσμπυ»

σε Ευκαιρίες

Πωλητήριο μπήκε στην έπαυλη η οποία ενέπνευσε τους δημιουργούς της ταινίας «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» να μεταφέρουν στον κινηματογράφο την ομότιτλη νουβέλα του Αμερικανού συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Η περίπου 1.300 τετραγωνικών μέτρων έπαυλη του 1928 στο Λονγκ Άιλαντ της Νέας Υόρκης, όπου «είδε» ο σκηνοθέτης της ταινίας τα πάρτι του μυστηριώδους πάμπλουτου Τζέι Γκάτσμπι, πωλείται αντί 85 εκ. δολαρίων.
Η έπαυλη, η οποία είναι χτισμένη σε έκταση 31.000 στρεμμάτων, διαθέτει μεταξύ άλλων 18 δωμάτια, κομμωτήριο και κελάρι. Στην αυλή της, βρίσκονται μία πισίνα με νεροτσουλήθρα, ένα γήπεδο τένις, λιμνούλες και κήποι, ενώ η έπαυλη διαθέτει προβλήτα. Ο «Υπέροχος Γκάτσμπυ» είναι μυθιστόρημα γραμμένο το 1925 από τον Αμερικανό συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ.
Πρόκειται για μία ιστορία η οποία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1922 στο φανταστικό μέρος Γουέστ Εγκ του Λονγκ Άιλαντ και αφορά τον μυστηριώδη πάμπλουτο Τζέι Γκάτσμπυ και την εμμονή του με την παντρεμένη Νταίζυ Μπουχάναν, με την οποία είχε εμπλακεί ρομαντικά στο παρελθόν και την οποία δεν ξεπέρασε ποτέ.
Όλα αυτά μέσα σε ένα έντονο κλίμα ξεφαντώματος, πάρτι και τζαζ, συγχρόνως με τις δραματικές εξελίξεις στις ζωές των ηρώων. Η ομότιτλη ταινία του 2012, σκηνοθεσίας του Μπαζ Λούρμαν –ο οποίος έγραψε το σενάριο μαζί με τον Κρεγκ Πιρς- αποτελεί προσαρμογή της νουβέλας, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν στις 5 Σεπτεμβρίου 2011 όχι στη συγκεκριμένη έπαυλη, αλλά στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο του 2012.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top