ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

mercedes-onasi1

Στο «σφυρί» η θρυλική Mercedes και το αερόστατο των Ωνάσηδων

σε Ευκαιρίες

Ποιος δεν θα ήθελε να δει, να ακουμπήσει, πόσο μάλλον να μπορέσει να αποκτήσει κάτι από την αυτοκρατορία Ωνάση; Και πώς μπορεί να γίνει δημοπρασία αντικειμένων της θρυλικής οικογένειας χωρίς να γίνει πόλος έλξης για τους απανταχού φαν και μη των Ωνάσηδων;
Άλλωστε, μέσα από τα αντικείμενα, που βγάζει στο σφυρί η Εθνική Τράπεζα ως ειδικός εκκαθαριστής της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., είναι ακόμα και σήμερα ζωντανός ο θρύλος της οικογένειας του Έλληνα κροίσου!
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έπιπλα επώνυμων οίκων που κοσμούσαν το γραφείο του Αλέξανδρου, του γιου το Αριστοτέλη, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθώς και το αερόστατο του αδικοχαμένου «αεροπλανάκια», όπως συνήθιζε να τον αποκαλεί χαϊδευτικά ο πατέρας του.
Τη λίστα των αντικειμένων που μπορεί κάποιος να «χτυπήσει» συμπληρώνει η συλλεκτική Mercedes Benz Automatic-250/8, που αγόρασε ο Αλέξανδρος το 1972 στο όνομα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και η οποία, μετά το αεροπορικό δυστύχημα που του κόστισε τη ζωή, φυλάχτηκε με τα υπόλοιπα προσωπικά του αντικείμενα σε αποθήκη στο Ελληνικό.
Όπως είναι αναμενόμενο, 25 χρόνια μετά, τα αντικείμενα έχουν χάσει μεγάλο μέρος από την αξία και την λάμψη τους, ωστόσο έχει ανέβει κατακόρυφα η συναισθηματική τους αξία. Στο σύνολό τους όλα τα δημοπρατούμενα αντικείμενα έχουν εκτιμηθεί στις 31.000 ευρώ – φυσικά στόχος όλων είναι να ξεπεραστεί κατά πολύ το αρχικό ποσό εγγύησης.
Συγκεκριμένα, η σκαλιστή ξύλινη σειρά επίπλων που αποτελείται από ένα μεγάλο τραπέζι συσκέψεων, τέσσερις ξύλινες καρέκλες, ένα γραφείο, δύο μεγάλα μπουφέ, μία διευθυντική πολυθρόνα, δύο ξύλινες πολυθρόνες επισκεπτών και ένας καναπές, όλα της ίδιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας -έπιπλα γραφείου που χρησιμοποιούσε ο Αλέξανδρος, αγγίζουν τα 15.000 ευρώ.
Η πολυτελέστατη για την εποχή Mercedes με τα λευκά δερμάτινα καθίσματα, τα ηλεκτρικά παράθυρα, τον κλιματισμό, το αυτόματο τεσσάρι κιβώτιο ταχυτήτων και την επένδυση από ξύλο τριανταφυλλιάς στο ταμπλό αναμένεται να ξεπεράσει το ποσό εγγύησης, που είναι τα 10.000 ευρώ. Όταν ο Αλέξανδρος θέλησε να την αποκτήσει, πλήρωσε 250.000 δραχμές, πόσο αστρονομικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ένας «θνητός» έπρεπε να δουλέψει 3.572 ημέρες για να την αποκτήσει, μιας και το μεροκάματο δεν ξεπερνούσε τις 70 δραχμές!
Μεγάλη είναι και η συλλεκτική αξία του αερόστατου κατασκευής Sky Balloons Ltd και τύπου Sky 120-24 αερόστατο με ποσό εγγύησης τα 6.000 ευρώ, που συνοδεύεται από το ειδικό τρέιλερ, το καλάθι, διπλό καυστήρα fan ψυχρού αέρα, σχοινιά, πόλους τεφλόν και τέσσερα καλύμματα.
Δημοπρατούνται, δε, και αντικείμενα εκτός Ελλάδος: ένα γραφείο στην Ιερουσαλήμ και μία θέση πάρκινγκ στο Λονδίνο.
Όποιος ενδιαφέρεται να δώσει τον.. οβολό του και να «χτυπήσει» κάποιο από τα περιουσιακά στοιχεία του πρωτότοκου γιου του Αριστοτέλη μπορεί να το κάνει στις 21 Οκτωβρίου στο γραφείο της αρμόδιας συμβολαιογράφου της εταιρίας Ολυμπιακή Αεροπορία – Υπηρεσίες Α.Ε., στην οδό Ομήρου στην Αθήνα (οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές καλούνται να υποβάλουν έγγραφη προσφορά έως τις 21 Οκτωβρίου).

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top