ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Bran Castle illuminated in rural landscape, Bran, Brasov, Romania

Στο «σφυρί» το κάστρο του Κόμη Δράκουλα, Μπραν

σε Ευκαιρίες/Κόσμος

Στο «σφυρί» βγαίνει το περίφημο κάστρο Μπραν στην Τρανσυλβανία, το σπίτι του πιο δημοφιλούς βαμπίρ στον κόσμο, του κόμη Δράκουλα.
Πρόκειται για το κάστρο του 12ου αιώνα οι πύργοι του οποίου αποτέλεσαν το σκηνικό για τον «Δράκουλα», το μυθιστόρημα που έγραψε ο Μπραμ Στόκερ το 1897 το οποίο εμπνεύστηκε από τον πρίγκιπα Βλαντ Ντρακουλ.
Με το κάστρο του πρίγκιπα Βλαντ να είναι πλέον ερειπωμένο, το κάστρο Μπραν είναι ότι πιο κοντινό υπάρχει στην βαμπιρική αρχιτεκτονική.

bran1
Το κάστρο πλέον ανήκει στους απογόνους της Ρουμανικής βασιλικής οικογένειας, οι οποίοι το λειτουργούν ως μουσείο. Πλέον μάλιστα, το κάστρο Μπραν είναι ο πιο δημοφιλής τουριστικός προορισμός της Ρουμανίας, με περισσότερους από 500.000 επισκέπτες τον χρόνο. Παρόλα αυτά, οι ιδιοκτήτες του, που πλέον γερνούν ελπίζουν ότι το κάστρο θα περάσει σε κάποιον που θα φροντίσει να συνεχιστεί η παράδοσή τους.
Όπως έχει γίνει γνωστό πάντως η κυβέρνηση της χώρας αρνήθηκε την πρόταση της οικογένειας να αγοράσει το κράτος το κάστρο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πέσει και το ποσό που ζητάνε από τα 66 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με τους «Financial Times» το κάστρο θα πωληθεί γύρω στα 13 εκατ. δολάρια.

bran2

bran3

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top