ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Συγγνώμη, αλλά η Ρότσιλντ τα συμβούλεψε όλα αυτά;

σε Ελλάδα/Πολιτική

Ενόψει της περίφημης 15ης Ιουνίου, άλλης μιας δηλαδή ημερομηνίας «ορόσημου», θα είχε αξία να πληροφορηθούμε τι ρόλο έχουν παίξει οι σύμβουλοι της κυβέρνησης στην εμπλοκή της τελευταίας περιόδου…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ, ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΝΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ

Όπως όλοι θυμούνται, η κυβέρνηση έχει (υποστηρίξει πως) αναθέσει την διαδικασία εξόδου στις αγορές στην επενδυτική τράπεζα Ρότσιλντ, προκειμένου να προετοιμαστεί η έξοδος στις αγορές.
Έτσι μας είπαν τουλάχιστον μετά την αποκάλυψη εκείνου του πρωθυπουργικού ταξιδιού στο Παρίσι, που επιμελώς είχε κρατηθεί μυστικό. Επισήμως, ούτε έχει ανακοινωθεί τίποτε, ούτε έχει προσκομιστεί κάποια σύμβαση με την συγκεκριμένη τράπεζα, ούτε τίποτε σχετικό.
Τα μόνα που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα είναι τα ακόλουθα:
Στις 4 Φεβρουαρίου 2017 – και αφού είχε ξεσπάσει σάλος – κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Για να τελειώσει όμως η σπέκουλα και για να γνωρίζει ο λαός ότι έχει να κάνει με κοινούς συκοφάντες: Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου, μετά την Σύνοδο των χωρών του Νότου στη Λισαβόνα στην οποία παρέμεινε από την Παρασκευή 27.01 μέχρι και την Κυριακή 29.01 έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι για την οποία ήταν ενήμερη τόσο η ελληνική πρεσβεία όσο και η γαλλική κυβέρνηση». Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δημοσιοποιούν τις επαφές που είχε εκεί η κυβέρνηση: ειδικότερα «είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες».
Στις 7 Φεβρουαρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε πως «στις 25 Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών έστειλε επιστολή στο Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ με την οποία ζητούσε την άμεση πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την προετοιμασία της χώρας για την έξοδο στις αγορές. Στις 27 Ιανουαρίου το Δ.Σ. του ΟΔΔΗΧ με επιστολή του όρισε την επενδυτική τράπεζα Rothschild, ως την επιλογή του. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης».
Από την πλευρά του, το Μέγαρο Μαξίμου, με non paper «ενημέρωσε» ότι μετά την αναχώρησή του από τη Λισαβόνα, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, ο πρωθυπουργός έκανε ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους της Λ’ Ορεάλ και της Ρότσιλντ.
Επίσης: Στις 7 Φεβρουαρίου ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «αυτή τη στιγμή αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης» (για την επιλογή της Ρότσιλντ) – ούτε αυτή δημοσιοποιήθηκε ποτέ.
Αλλά στις 17 Φεβρουαρίου, δέκα μέρες μετά, ο κ. Τσίπρας δεν είχε στα χέρια του ούτε την επιστολή με την οποία ο ΟΔΔΗΧ είχε ορίσει την Ρότσιλντ ως τεχνικό σύμβουλο για την προετοιμασία της εξόδου στις αγορές, ούτε την «σχετική» υπουργική απόφαση που… αναμενόταν από στιγμή σε στιγμή δέκα μέρες νωρίτερα! Είπε απλά πως επρόκειτο για απόφαση του ΟΔΔΗΧ.
Επίσης, κατά την ομιλία του στη Βουλή, στις 17 Φεβρουαρίου, ο κ. Τσίπρας είπε πως υπήρξε απόφαση συνεργασίας με τη Ρότσιλντ επειδή «για να βγει μία χώρα στις αγορές, προφανώς και χρειάζεται να έχει τη δυνατότητα συμβουλών από σχήματα που γνωρίζουν το πώς, με ποιον τρόπο, ώστε να διαμορφωθούν οι καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για να βγει στις αγορές. Δεν είναι απλό πράγμα να βγεις στις αγορές. Θυμίζω, λοιπόν, ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν πάρει αντίστοιχο σύμβουλο τη «Lazard». Μόνο που η σύμβαση που είχαν κάνει οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τη «Lazard», ήταν δέκα φορές πιο ακριβή για το ελληνικό Δημόσιο από την αντίστοιχη σύμβαση που εμείς διαπραγματευτήκαμε και προχωράμε τώρα με τη «Rothschild». Ο λόγος της συνάντησης προφανώς, παρά τις αθλιότητες που κάποιοι εκτόξευσαν δεξιά και αριστερά, ήταν να συζητήσουμε και να διαμορφώσουμε τους όρους εκείνους με τους οποίους η χώρα θα βγει έγκαιρα και με καλό επιτόκιο στις αγορές».
Με τη διαφορά ότι η σύμβαση με τη Ρότσιλντ, αν υπάρχει, φαίνεται ότι αποτελεί το πιο μυστικό κείμενο της ζώσας μνήμης – μετά τη… Συμφωνία του Ραμπουιγιέ (για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας)… Και με τη διαφορά ότι ο συγκυβερνήτης κ. Καμμένος, στις 18 Ιουλίου του 2013, έγραφε στο τουίτερ: «Θα τους τσακίσουμε και ας έχουν μαζί και τους Ρότσιλντ και τους Ροκφέλλερ».
Και με την – κυριότερη – διαφορά: Συγγνώμη, αλλά η Ρότσιλντ συμβούλεψε τον κ. Τσίπρα να κάνει την τελευταία φασαρία με τους δανειστές για το χρέος και τις αγορές; Αυτοί τους συμβούλεψαν να συνδέσουν την αξιολόγηση με το χρέος και τις αγορές; Είναι δηλαδή προϊόν αυτής της συνεργασίας όλο αυτό το θέατρο που παρακολουθούμε;
Για να ξέρουμε δηλαδή πού πηγαίνουν τα λεφτά μας…
Διότι, όπως φαίνεται, είναι πιο εύκολο να κάνεις προπαγάνδα από το να βγεις στις αγορές…

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top