ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÔÑÉÓÁÃÉÏ ÊÁÉ ÁÐÏÊÁËÕÐÔÇÑÉÁ ÌÍÇÌÅÉÏÕ ÓÔÇÍ ÅÑÔ ÃÉÁ ÏÓÏÕÓ ÅÖÕÃÁÍ ÁÐÏ ÔÇÍ ÆÙÇ ÔÇÍ ÐÅÑÉÏÄÏ ÔÏÕ "ÌÁÕÑÏÕ" ÔÇÍ ÄÉÅÔÉÁ 2014-2015 (EUROKINISSI / ÂÁÓÉËÇÓ ÑÏÕÃÃÏÓ)

Το μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ: Όποιος περιφρονεί την ιστορία εισπράττει τη χλεύη της

σε Ελλάδα/Κοινωνία

Δεν είναι ψέμα, δεν είναι φάρσα, είναι αλήθεια δυστυχώς. Η Διοίκηση της ΕΡΤ ίδρυσε μνημείο πεσόντων της, της διετίας 2013-2015! Και έστησε αυτό σε περίοπτη θέση στον προαύλιο χώρο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ, ΠΟΙΗΤΗ

Και εγκαινίασε αυτό με την παρουσία μόνον ολίγων υπαλλήλων της (ευτυχώς) και τις απαξιωτικές φωνές της κυρίας Ραχήλ Μακρή, που πρωτοστάτησε στις εκδηλώσεις κατά του μαύρου στην ΕΡΤ. Και τις κραυγές του Προέδρου της Διονύση Τσακνή «βγάλε τον σκασμό επιτέλους!», μη ανεχομένου τούτου ουδεμία αμφισβήτηση του απολύτου της εξουσίας του. Κανείς δεν μπορεί να να είναι σύμφωνος με το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013 από την Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και κυρίως με τον τρόπο που έγινε. Από εκεί, όμως, μέχρι να ομιλούμε για μνημείο πεσόντων αγωνιστών! έχουμε στάδια και παρασάγγες. Ακόμη και ως μνημείο προσωρινών ανέργων να ήταν ο λόγος, και πάλι το πράγμα θα βοούσε, γιατί αυτοί υπήρξαν διαχρονικά προνομιούχοι, αμειβόμενοι από τον ίδιο το λαό, ενώ 1.500.000 Έλληνες μικρομισθοσυντήρητοι λόγω κρίσεως και μνημονίων, έχασαν τη δουλειά τους και την ευκαιρία να τους στήσουν μνημείο πεσόντων σαν αυτό της ΕΡΤ. Και κάποιοι απ’ αυτούς αυτοκτόνησαν. Και κάποιοι απ’ αυτούς πήγαν για τροφή στα ταπεινωτικά, αλλά αναγκαία και χρήσιμα, συσσίτια της Εκκλησίας και των Δήμων. Και κάποιοι απ’ αυτούς κυνηγήθηκαν άγρια και βάναυσα από την Κυβέρνηση, την οποία ολημερίς και ολονυκτίς η ΕΡΤ λιβανίζει προκλητικά. Και κάποιοι απ’ αυτούς πήραν των ομματιών τους και έφυγαν στην ξένη γη, εκεί που «ψήνει ο ήλιος το ψωμί του», για να κερδίσουν το δικό τους ψωμί. Αυτούς τους ξέχασε ο κύριος Διονύσης Τσακνής και σκέφτηκε ένα μικρό, αλλά πάντα προνομιούχο, υποσύνολο των εργαζομένων Ελλήνων, το οποίο βεβαίως και αγαπούμε και σεβόμαστε, αλλά δεν λησμονούμε ότι πληρώνεται από εμάς, χωρίς να ερωτηθούμε και το οποίο ποτέ μα ποτέ δεν αγκάλιασε το λαό, ποτέ δεν εγκωλπίστηκε την αλήθεια και ποτέ δεν σταμάτησε για λίγο να υμνεί και να λιβανίζει τον ισχυρό εξουσιαστή.
Στα χρόνια της μαύρης Χούντας την υμνούσε κατά τρόπο γελοίο, στα χρόνια του Κων/νου Καραμανλή μόνον την Κυβέρνησε προέβαλε, γιατί η Αντιπολίτευση δεν παράγει ειδήσεις (έτσι έλεγε), στους καιρούς του ΠΑΣΟΚ τα ίδια και χειρότερα (τότε οι προσλήψεις «γεγόνασιν» μύριες), τα ίδια και με τις κατοπινές Κυβερνήσεις, και τώρα το αποκορύφωμα της λαγνείας με την Κυβέρνηση. Και σε λίγους μήνες την συνταγή θα την εφαρμόσει η ΕΡΤ στους καινούριους αφεντάδες που σίγουρα θα έρθουν. Γι’ αυτό και η τηλεθέαση, η εμπιστοσύνη δηλαδή του κόσμου, βρίσκεται τόσο χαμηλά σε αριθμούς μη ανιχνεύσιμους πια. «Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι, ότι πρώτον ανθρώπων άρχει, ότι δεύτερον κατά νόμον άρχει και ότι τρίτον ουκ αεί άρχει», είπε ο Αγάθων.
Ο κύριος Διονύσης Τσακνής πρέπει να μάθει ότι διοικεί ανθρώπους κατά νόμον και όχι μόνον τον τυπικό νόμο, αλλά κυρίως τον ηθικό νόμο, που είναι αιώνιος και άγραφος και του επιβάλλει να μην καταλαμβάνεται από αδικαιολόγητη οίηση, από καλπάζοντα ξιπασμό, προκεχωρημένη αυταρέσκεια, μισαλλοδοξία και έλλειψη ευψυχίας απέναντι στον αντίπαλό του, έστω και μη κοσμίως εκφραζόμενο. Και «ουκ αεί άρχει» ο δοτός και διορισμένος αυτός Πρόεδρος. Μετ’ ου πολύ θα απέλθει και θα απέλθουν μαζί του και οι ουρανομήκεις παιάνες θαυμασμού στον ηγέτη και οι άστοχοι ύμνοι στην κυβερνώσα τη Χώρα παρέα, της οποίας οι αυταπάτες, τα λάθη, τα καμώματα, τις αστοχίες και το ταξικό μίσος, πληρώνουμε όλοι και μάλιστα εις ουδέν πταίοντες. Κύριοι της διοίκησης της ΕΡΤ, σταματήστε να περιφρονείτε την ιστορία και να παίζετε μαζί της, γιατί το μόνο που κερδίζετε είναι την χλεύη της και τον καγχασμό της. Γελούν και σας ειρωνεύονται οι πολίτες! Οι πολίτες της ωραίας και ένδοξης ετούτης Χώρας, γιατί καλά ξέρουν ότι τα μνημεία γίνονται για να ενώνουν τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζουν και να τους διχάζουν, για να διδάσκουν την αρετή και την ευψυχία και όχι τον εγωισμό και την μισαλλοδοξία, για να προβάλουν τον τίμιο και αξιόπρεπο θάνατο αντί της δουλείας: «Δουλείαν προ θανάτου πεφόβηται».
Δεν στήνουν μνημεία οι Έλληνες για τα μικρά και τα ασήμαντα ή αμφίβολα. Έστησαν μνημεία πεσόντων του Μαραθώνα, της Σαλαμίνας, των Πλαταιών, του Ματζικέρτ, της Επτάλοφης, της Παλιγγενεσίας, του Σέλτσου, του Πέτα, του Μεσολογγίου, των Ψαρών, της Χίου, του Αρκαδίου, των Μακεδονομάχων, του Μπιζανίου, των σφαγιασθέντων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, των Ιερών νεκρών του 1940, των Καλαβρύτων, του Διστόμου, του Χορτιάτη, του Κομμένου, της Μουσιωτίτσας, της Κανδάνου, της Βιάνου, του Μονοδενδρίου, της Καισαριανής, των Ανωγείων, της Καισαριανής, του Χαϊδαρίου και τόσων άλλων ηρωικών τόπων. Τι να πούμε τώρα με το ιστορικό παρα-μόρφωμα της ΕΡΤ; Μήπως να το κατατέξουμε πλάι στ’ άλλα; «Έξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν». Έγραψε ο ποιητής: «Εδώ δεν ξεχωρίζουν με ονόματα οι νεκροί,/ στη δόξα σμίγουν και είν’ όλοι ένας…/». Η ίδρυση αυτού του μνημείου είναι γέννημα αλαζονείας και μισαλλοδοξίας. Ο Αισχύλος γράφει στους Πέρσες ( 820-822 και 827-828): «Η αλλαζονεία γεννάει στάχυ συμφοράς και είναι αυστηρός κριτής και τιμωρός». Προσβάλλει τα μνημεία των αληθινών ηρώων και τω όντι πεσόντων ( και όχι μεταφορικώς ). Πεσόντων για την πατρίδα και την ελευθερία και όχι για διαφορές πολιτικές και εισοδηματικές. Όποιος έτσι προβάλλει το έργο του, πομποδώς και κενοδόξως, αμφιβάλλει και ο ίδιος γι’ αυτό και ζητάει αναγνώριση και πιστοποίηση.
Ας πάρουν, λοιπόν, το μνημείο αυτό των δήθεν πεσόντων οι διοικούντες την ΕΡΤ και ας το ρίξουν στον Καιάδα, για να σταματήσει το άγος να περνοδιαβαίνει από τους κήπους της. Αν δεν το κάνουν, απλώς θα πέσουν οι ίδιοι στον Καιάδα, θα αφανισθούν και θα λησμονηθούν. 330 μνημεία έστησε στην Αθήνα μέσα σε έναν χρόνο ο Δημήτριος ο Πολιορκητής και έπεσαν όλα σε μία ημέρα, όταν άλλαξαν τα πράγματα, γιατί απλά οι Αθηναίοι δεν τα αγάπησαν ποτέ. Όταν αυτά συμβαίνουν προβάλλει «η ύβρις». Και για να αποκατασταθεί η ηθική τάξη και να ησυχάσει η ταραχθείσα ψυχή των ιερών νεκρών μας των αληθινών μνημείων μας, πρέπει ν’ ακολουθήσει «η νέμεσις» (δίκη) και η «Τίσις» (τιμωρία). Οσονούπω έρχονται!

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top