ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ÁÈÇÍÁ-Âéïìç÷áíéêü ÓõíÝäñéï áðü ôïí ÓÅÂ.(Eurokinissi-ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ)

Φέσσας: Να προετοιμάσουμε 5-10 μεγάλα επενδυτικά έργα

σε Ελλάδα/Οικονομία

Την ανάγκη να «ξεκινήσουμε την προετοιμασία 5 – 10 μεγάλων επενδυτικών έργων» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας, από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Πρόκειται για έργα, όπως εξήγησε, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα μετασχηματισμού της οικονομίας. «Κυβέρνηση, επιχειρηματική κοινότητα και επενδυτικές τράπεζες ας προκρίνουν έργα με εμπορική αξία και ας αναζητήσουμε χρηματοδότηση και επενδυτές στην παγκόσμια αγορά» έσπευσε να προσθέσει, διευκρινίζοντας μάλιστα, ότι οι λεπτομέρειες της χρηματοδότησης «δεν έχουν και τόση μεγάλη σημασία».
«Μεγαλύτερη σημασία έχει η προετοιμασία ενός καταλόγου έργων ώστε να είναι ελκυστικά στους επενδυτές» επεσήμανε, αναγνωρίζοντας βέβαια, τις δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος.
Στο σημείο αυτό, ανέφερε ότι «πολλές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας αντιδρούν όταν απειλούνται τα προνόμια που απολαμβάνουν, ή αλλιώς ειπωμένο, ο τρόπος ζωής τους, αδιαφορώντας για όλους και για όλα».
«Μία κυβέρνηση που θα θέλει να βγάλει την χώρα από την κρίση και να δώσει πραγματικές δουλειές στους ανέργους και ελπίδα στους νέους ανθρώπους, πέραν από την εφαρμογή της σωστής οικονομικής πολιτικής, πρέπει να επενδύσει στο έργο του μετασχηματισμού της οικονομίας» επανέλαβε ο κ. Φέσσας.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΕΒ εστίασε στη συμβολή του ιδιωτικού τομέα, σημειώνοντας ότι αυτή είναι καθοριστική και στο επίπεδο χρηματοδότησης και στο επίπεδο εκμετάλλευσης του έργου. «Το δημόσιο, όχι μόνο δεν έχει χρήματα αλλά ούτε και θα μπορεί να δανειστεί για πολλά χρόνια, παρά μόνο για να εξυπηρετεί το δημόσιο χρέος».
«Ας εμπιστευθούμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και ας αφήσουμε όσους μπορούν να επιχειρήσουν, και έχουν λεφτά να επενδύσουν, να το πράξουν επιτέλους» κατέληξε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top