ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

«Άδειασμα» Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες

σε Ελλάδα/Πολιτική/Πρώτη φορά αριστερά

Τον «μύθο» της περίφημης έκθεσης του Ινστιτούτου Φλωρεντίας που μιλούσε για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες κατέρριψε στη Βουλή η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Μολονότι ο αρμόδιος Υπουργός, Νίκος Παππάς αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν κάνει σημαία τους την συγκεκριμένη έκθεση και μάλιστα προχώρησαν σε διαγωνισμό με βάση την συγκεκριμένη έκθεση η ΕΕΤΤ σήμερα… εξέθεσε την κυβέρνηση. Και τούτο διότι τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπή μίλησαν για δυνατότητες για 6 έως και 18 ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς από το 2018 και από 8 έως 10 σήμερα.
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Τσαμάκης έκανε λόγο για δυνατότητα 6 καναλιών μετά το «Μέρισμα 2» από 8 έως 10 με το υφιστάμενο φάσμα. Ο δε αντιπρόεδρος, Νίκος Παπαουλάκης, μίλησε για δυνατότητες παράλληλης λειτουργίας 9 έως και 18 ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας ανάλογα με την τεχνολογία που θα αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί.
«Με το υπάρχον πλαίσιο θα μπορούσαν να υπάρχουν 8 έως 10 κανάλια. Το ψηφιακό Μέρισμα 2 όμως θα μειώσει το εύρος των συχνοτήτων και θα οδηγήσει σε υποχρεωτική μείωση και του αριθμού των καναλιών με τις εν λόγω προδιαγραφές.
Φαίνεται ότι τότε θα μπορούμε να πάμε με ασφάλεια σε 6 διαύλους αλλά αυτό θα το ξέρει με σιγουριά το ΕΣΡ το 2018. Οπότε περιμένουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάκης.
Διαφορετική άποψη, αλλά όχι πάντως ίδια με αυτή του Ινστιτούτου Φλωρεντίας εξέφρασε ο κ. Παπαοτυλάκης: «Εκτίμησή μου είναι ότι μπορούν να χωρέσουν 9 έως 18 προγράμματα ανάλογα τι σχήμα θα χρησιμοποιηθεί Τα, Τ2 ή υβριδικό.
Μετά το “Μέρισμα 2” θα έχει 3 πολυπλέκτες από 6 σήμερα. Αν χρησιμοποιήσουμε τεχνολογία “Τ” που υπάρχει και τώρα μπορούν να χωρέσουν 9 προγράμματα. Αν πάμε σε “Τ2” μπορούν να χωρέσουν 18 κανάλια. Κι αν πάμε σε τεχνολογία υβριδική θα μπορούν να χωρέσουν έως και 12 προγράμματα. Άρα υπάρχουν πολλά σενάρια που μπορούν να τρέξουν», είπε.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top