ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

4_

Άλλο ένα «ηχηρό» λουκέτο, στα δεκάδες της χρονιάς…

σε Ελλάδα/Πρώτη φορά αριστερά

Ενενήντα χρόνια μετά την πρώτη παραγωγή αναψυκτικών με την επωνυμία Ηβη και 43 χρόνια μετά την έναρξη παραγωγής της Pepsi Cola από την εταιρεία Ηβη – Παναγόπουλος, οι μηχανές σταμάτησαν. Η PepsiCo, ο πολυεθνικός κολοσσός στον οποίο ανήκε η PepsiCo – Ηβη, ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία του εργοστασίου της στα Οινόφυτα Βοιωτίας, εκεί όπου παράγονταν τα αναψυκτικά με το σήμα Pepsi και Ηβη.
Η απόφαση δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία, καθώς η εταιρεία επί έξι συνεχείς οικονομικές χρήσεις κατέγραφε ζημιές, όπως γράφει η Καθημερινή. Ωστόσο, η αποεπένδυση από την ελληνική αγορά ενός ακόμη πολυεθνικού κολοσσού προκαλεί προβληματισμό.
Η ανακοίνωση για την άμεση διακοπή του εργοστασίου στα Οινόφυτα έγινε από τον γενικό διευθυντή Κεντρικής Ευρώπης και Βαλκανίων της PepsiCo, κ. Κριστόφ Ζυλ, με το επιχείρημα ότι έτσι «η εταιρεία θα διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητά της και θα είναι σε θέση να υλοποιήσει τα σχέδιά της για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο».
Η παραγωγή χυμών Ηβη θα εξακολουθήσει να γίνεται στην Ελλάδα, σε συνεργαζόμενη βιομηχανία στη Σπάρτη, ενώ κανονικά συνεχίζεται και η παραγωγή σνακς στον Αγιο Στέφανο Αττικής από την Tasty Foods, επίσης θυγατρική εταιρεία της PepsiCo.
Στο εργοστάσιο απασχολούνταν 65 άτομα, εκ των οποίων τα 51 έχουν απορροφηθεί σε άλλες εταιρείες του ομίλου ή σε συνεργαζόμενες εταιρείες. Στους υπόλοιπους 14 εργαζομένους έχει χορηγηθεί πακέτο εθελουσίας εξόδου, που σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει μισθούς τριών ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top