ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

anna-frank

Ένα εξαιρετικά σπάνιο ποίημα της Άννα Φρανκ σε δημοπρασία

σε Ευκαιρίες

Ένα «εξαιρετικά σπάνιο» χειρόγραφο ποίημα του Άννας Φρανκ, που έγραψε λίγο κρυφτεί από τους Ναζί, πρόκειται να δημοπρατηθεί και οι εκτιμήσεις το φέρνουν να πωλείται μέχρι 50.000 ευρώ. Το ποίημα γράφτηκε στο λεύκωμα της μεγαλύτερης αδελφής του καλύτερου φίλου της Άννας , και υπογράφεται από την έφηβη στις 28 Μαρτίου 1942, δήλωσε ο υπεύθυνος της δημοπρασίας Bubb Kuyper. Πρόκειται για ένα κείμενο με 12 σειρές γραμμένο με μαύρο μελάνι σε λευκό χαρτί και είναι μόνο η τέταρτη φορά που βγαίνει σε δημοπρασία χειρόγραφό της, σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα NRC.next.
«Το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», το οποίο έγραψε ενώ κρυβόταν από τους Ναζί σε μια σοφίτα στο Άμστερνταμ από τον Ιούνιο του 1942 –έως τον Αύγουστο του 1944, έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες. Η Φρανκ πέθανε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπέργκεν-Μπέλσεν στη Γερμανία στις αρχές του 1945, σε λιγότερο από ένα χρόνο αφότου πιάστηκε από τους Ναζί μαζί με την οικογένειά της.
Αυτόγραφα κείμενα από την Άννα Φρανκ είναι υπερβολικά σπάνια και έχουν εμφανιστεί στην αγορά μόνο σποραδικά τα τελευταία 35 χρόνια.
Μια σειρά επιστολών μεταξύ της Άννας και της αδελφής της Μαργκο 165.000 δολάρια το 1988. Και μια έκδοση των παραμυθιών των αδελφών Γκριμ το 1925, με τα ονόματα των δύο κοριτσιών γραμμένα στη σελίδα του τίτλου, πουλήθηκαν για 62.500 δολάρια, τον Μάιο σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη.
Το ποίημα, που είχε γράψει στο βιβλίο που ανήκει στην «Cricri» van Maarsen, η παλαιότερη αδελφή του φίλου του Φρανκ Jacqueline, είναι «τυπικά εποικοδομητικό ποίημα του είδους που συχνά γράφεται» σε «βιβλία φιλίας», είπε ο υπεύθυνος των δημοπρασιών. Οι πρώτες τέσσερις γραμμές έχουν πιθανώς αντιγραφεί από περιοδικό του 1938, αλλά οι επόμενες τέσσερις γραμμές δεν έχουν μέχρι στιγμής εντοπιστεί σε άλλη πηγή.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ευκαιρίες

Go to Top