Roussou_Ioanna_1

«Έξοδος Κινδύνου» στο Art-Factory – Τεχνοστάσιο

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

«Έξοδος Κινδύνου» είναι ο τίτλος της παράστασης που θα παρουσιαστεί από τις 19 Μαρτίου μέχρι και τις 24 Απριλίου, σε σκηνοθεσία Μάριου Τσάγκαρη στο Art-Factory – Τεχνοστάσιο…
Πρόκειται για μία παράσταση – σόλο περφόρμανς, με την Ιωάννα Ρούσσου στην ερμηνεία, βασισμένη στο διήγημα της Ελένης Τσεκούρα. H καθαγιασμένη βία της πατρικής εξουσίας, η λαιμαργία της μητρικής αγκαλιάς, το παγωμένο βλέμμα της κοινωνίας, όλα συνθέτουν ένα προαναγγελθέν γεγονός, την αποκοπή από το έξω και από το μέσα, την απώλεια του εαυτού. Λουσμένη στον κρύο ιδρώτα, η Ελίνα προσπαθεί να κοιταχτεί στον καθρέφτη αλλά δεν μπορεί να δει τον εαυτό της, να τον αναγνωρίσει. Ένας ρημαγμένος καθρέφτης που στρέφεται και καθρεφτίζει μαζί με αυτήν, την οικογένεια αλλά και την ίδια την κοινωνία στην οποία ζούμε, για να αναδείξει τον κατακερματισμό της. Το κείμενο της παράστασης είναι ένα διήγημα από τη συλλογή «Τα αδέσποτα» της Ελένης Τσεκούρα. Εκφράζει την ασφυξία και το σκοτάδι των σχέσεων περνώντας από το προσωπικό στο κοινωνικό.

Σκηνοθεσία-Μουσική: Μάριος Τσάγκαρης. Ερμηνεία: Ιωάννα Ρούσσου. Σκηνικό-Κοστούμι-Video Art-Φωτισμοί: Χρήστος Τσάμης. Επιμέλεια κίνησης: Ανθή Θεοφιλίδη. Βοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα Παπαδημητρίου.

Art Factory-Τεχνοστάσιο, Πειραιώς 178 και Λαμίας 6, Ταύρος (Πλησίον Praktiker Πειραιώς)
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Σάββατο 19 Μαρτίου στις 21.15.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις: 21.15. Μέχρι Κυριακή 24 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων).
Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων: Τηλ.: 210 3410110

Tags:

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*