ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

jeep-wrangler-2007-1

Ανάκληση 400.000 Wrangler για αποκατάσταση πιθανής βλάβης αερόσακου

σε Μαύρη Λίστα

Η Fiat Chrysler Automobiles ανακαλεί 392.464 Jeep Wrangler, κατασκευής 2007-2010 και 7.435 δεξιοτίμονα Wrangler (για ειδική χρήση στις ΗΠΑ) για την πιθανότητα να μην ανοίξει ο αερόσακος οδηγού σε περίπτωση σύγκρουσης.
Η καμπάνια ασφαλείας της FCA αφορά στην πλειονότητά της τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Μεξικό, αλλά και 62.580 αυτοκίνητα εκτός του NAFTA (North American Free Trade Agreement).
Σύμφωνα με την FCA USA, ο κώνος με το ηλεκτρικό και πυροτεχνικό τμήμα του αερόσακου στο τιμόνι, που αποτελεί μέρος ενός ηλεκτρικού κυκλώματος, από τη σκόνη και τη βρομιά που προκαλείται από την εκτεταμένη επίδοση σε 4×4 ή με το αυτοκίνητο συχνά χωρίς κουκούλα ή με ανοιχτά παράθυρα ενδέχεται να πάθει βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση ενδέχεται μην λειτουργήσει όταν χρειαστεί, δηλαδή σε μια σύγκρουση.
Οι κάτοχοι Wrangler που, φανταζόμαστε, είναι φανατικοί του 4×4 –για ποιο άλλο λόγο άλλωστε να το αγοράσεις- χρειάζεται να πονηρευτούν στην περίπτωση που μένει αναμμένη ή ανάβει συχνά πυκνά η λυχνία του αερόσακου. «Εάν αυτό συμβαίνει, ο κάτοχος χρειάζεται να επικοινωνήσει άμεσα με ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο ή ντίλερ» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η FCA.
Για την αποκατάσταση του προβλήματος, οι ντίλερ θα τοποθετήσουν κάλυμμα πίσω από το τιμόνι και τα καλύμματα της κολόνας του τιμονιού, για την καλύτερη μόνωση του μηχανισμού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο συμβάν με τέτοια δυσλειτουργία, ως εκ τούτου και τραυματισμός από τη μη λειτουργία του αερόσακου.
Από τα 62.580 που αφορούν άλλες χώρες εκτός των τριών της NAFTA δεν γνωρίζουμε πόσα αφορούν την Ευρώπη και πόσα –αν υπάρχουν τέτοια- την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση όμως παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε. Εσείς βέβαια, στην περίπτωση που είστε κάτοχος Jeep Wrangler και ανάβει η λυχνία αερόσακου του οδηγού, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε άμεσα κάποιον ντίλερ, ακόμη και αν δεν ειδοποιηθείτε επισήμως για ανάκληση.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top