ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

test-drive-toyota-yaris-multidrive-s-06-696x464

Ανάκληση 976 Toyota Yaris στην Ελλάδα

σε Μαύρη Λίστα

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η Toyota Ελλάς, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Ποιότητας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης 976 Yaris παραγωγής από το 2011 έως το 2016.
Τα συγκεκριμένα οχήματα, είναι εξοπλισμένα με ζώνες ώμου-μέσης και στις τρεις πίσω θέσεις επιβατών. Η πόρπη της κάθε ζώνης είναι ασφαλισμένη στο πάτωμα του οχήματος με ένα πλακάκι αγκύστρωσης. Λόγω απόκλισης στη ρύθμισης της πρέσας παραγωγής των πλακιδίων αγκύστρωσης, υπάρχει πιθανότητα η επεξεργασμένη επιφάνεια να γίνει αιχμηρή. Σε αυτή τη περίπτωση και σε ενδεχόμενη σύγκρουση του οχήματος υπάρχει η πιθανότητα, ο ιμάντας της πόρπης της ζώνης να κοπεί και κατά συνέπεια η ζώνη να μην συγκρατήσει επαρκώς τον επιβάτη, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες τραυματισμού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, προκειμένου να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, ώστε να γίνει o σχετικός έλεγχος των πλακιδίων αγκύρωσης στις ζώνες ασφαλείας των πίσω καθισμάτων, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top