ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Paidika_paxnidia

Ανακαλούνται επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια

σε Μαύρη Λίστα

Στην προληπτική ανάκληση ορισμένων παιχνιδιών από την αγορά αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας. Αναλυτικά ανακαλούνται τα παιχνίδια:
– Η εταιρεία Housemarket A.E. που αντιπροσωπεύει τα καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα προληπτικής απόσυρσης και ανάκλησης της παιδικής κάπας νυχτερίδας με την επωνυμία LATTJO, για παιδιά άνω των έξι ετών. Υπήρξαν αναφορές εκτός Ελλάδος σύμφωνα με τις οποίες το αυτοκόλλητο VELCRO δεν ξεκούμπωσε εύκολα κατά την αφαίρεσή της κάπας. Έχουν διατεθεί 408 τεμάχια. Οι καταναλωτές που το αγόρασαν καλούνται να το επιστρέψουν για να αποζημιωθούν, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς.
– Το παιχνίδι «σφυρίχτρα χείλη» της εταιρίας «Ζέβρα – Αμανατίδης ΑΕ» με διακριτικό τίτλο Tiger Hellas αποσύρεται από την αγορά και ανακαλείται από τους καταναλωτές (341 και 163 τεμάχια αντίστοιχα) καθώς σε μερικά μοντέλα του παιχνιδιού βρέθηκε ότι η μονάδα ήχου αν χτυπηθεί ή τραβηχτεί μπορεί να αποσπασθεί από αυτό και αν χρησιμοποιηθεί από μόνη της, σε περίπτωση κατάποσής της, ενέχει κίνδυνο πνιγμού.
– Από την ίδια εταιρία ανακαλούνται τα παιχνίδια «Twist and Lock animal καμηλοπάρδαλη» και «Twist and Lock blocks» καθώς μπορεί να αποκολληθούν ορισμένα εξαρτήματα δημιουργώντας κίνδυνο πνιγμού.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Μαύρη Λίστα

Chalvas

Ανακαλείται χαλβάς

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας σχετικά με την απόρριψη
Go to Top