ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

3_

Αντιδράσεις για τη δεύτερη ευκαιρία στους δήθεν πτυχιούχους του Δημοσίου

σε Ελλάδα/Κοινωνία/Μαζί τα φάγαμε

Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την οποία οι απόφοιτοι ιδιωτικών ΤΕΕ δημόσιοι υπάλληλοι, των οποίων τα πτυχία θεωρούνται παράτυπα, καθώς τα ΤΕΕ έκλεισαν μετά τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών, καλούνται να περάσουν από νέες εξετάσεις.
Όλα ξεκίνησαν από καταγγελίες της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) για ιδιωτικά ΤΕΕ σε Αρτα, Γιάννενα, Λάρισα και Τρίκαλα που εξέδιδαν τους εν λόγω τίτλους, ενώ υπολογίζεται ότι εκδόθηκαν περίπου 2.500 παράτυποι τίτλοι κατά την τετραετία 2004-2008.
Απαιτούμε μια Ελλάδα αξιοκρατίας», είναι το μήνυμα που στέλνει με δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση, ενώ καλεί την κυβέρνηση «να μη φτάσει στο ακραίο σημείο φαυλότητας να επιτρέψει με οποιονδήποτε τρόπο σε υπάλληλους με παράνομους τίτλους σπουδών να παραμένουν στο Δημόσιο».
«Προκαλούν τους νέους ανθρώπους, που αγωνίζονται να σπουδάσουν για να αποκτήσουν, με το σπαθί τους, μια θέση στην αγορά εργασίας. Προκαλούν τους χιλιάδες συμπολίτες μας, που πέτυχαν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και παραμένουν αδιόριστοι. Προκαλούν και προσβάλλουν τους φορολογούμενους πολίτες, που απαιτούν αξιοκρατία και διαφάνεια στο Δημόσιο, το οποίο πληρώνουν για να λειτουργεί», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη εξάλλου στο Βήμα Fm ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, Ιάσονας Φωτήλας, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα τόνισε πως δεν υπάρχει λογική σε όσα συμβαίνουν. «Είναι δυνατόν τόσοι υπάλληλοι να έχουν πλαστά πτυχία και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσουν να δουλεύουν δίνοντας εξετάσεις; Αυτά τα ακούει ο εισαγγελέας και δεν κάνει τίποτα;», είπε χαρακτηριστικά.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top