ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΥΓΕΙΑ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ

Αντώνης Βάμβουκας: Ένας Νυχτοβάτης «φωτίζει» τη μουσική

σε Ελλάδα/Πολιτισμός

Ασχολείται με τη μουσική από τότε που θυμάται τον εαυτό του και εδώ και 20 χρόνια έχει γίνει αγαπητός μέσα από τις δημιουργίες που υπογράφει ως ένας γνήσιος τραγουδοποιός..
Ο λόγος για τον Αντώνη Βάμβουκα που μας έρχεται από την αγαπημένη Κρήτη, απ’ όπου και ξεκίνησε την μακροχρόνια πορεία του παρέα με το συγκρότημα «Νυχτοβάτες».
Ήταν ακόμη μαθητές όταν κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, με τίτλο «Όνειρο». Μέσα στη δεκαετία του ’90 περισσότεροι από τριάντα νέοι μουσικοί συνεργάστηκαν με το συγκρότημα σε ζωντανές εμφανίσεις.
Μετά το 2000 πειραματίστηκαν με τον ηλεκτρονικό ήχο και με τη διοργάνωση μουσικών και εικαστικών events, ενώ το συγκρότημα υπήρξε φυτώριο για τη δημιουργία εικαστικών και καλλιτεχνικών ομάδων. Το 2010, με βασικό πυρήνα τον Αντώνη Βάμβουκα, οι «Νυχτοβάτες» αναδιαμορφώθηκαν, δημιουργώντας ένα ολιγομελές, ευέλικτο σχήμα, επιστρέφοντας σε ακουστικό ήχο με βάση τις κιθάρες. Ερμηνεύουν δικά τους τραγούδια και κάνουν επίσης πολλές δικές τους διασκευές από το διεθνές και ελληνικό ρεπερτόριο. Παράλληλα με τη μουσική διδασκαλία, ως καθηγητής κιθάρας, θεωρίας και φωνητικής, ο Αντώνης Βάμβουκας συνεργάστηκε επαγγελματικά με πολλά μουσικά σχήματα, αρχικά στην Κρήτη και έπειτα στην Αθήνα. Με τους «Νυχτοβάτες», έχει διακριθεί σε δύο μουσικούς διαγωνισμούς, στη «Μουσική Άμιλλα» το 2011 και το «Panda Band Contest» το 2012. Ξεχώρισε το τραγούδι «Μια Σιωπή», που κυκλοφόρησε και με το cd της Ertopen «Μαζί για τη νίκη». Το 2013 ο Αντώνης Βάμβουκας κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τραγούδια δικά του και των «Νυχτοβατών».
Το 2015 παρουσιάζει το νέο του single με τίτλο «Απόψε κάνει κρύο», μια μελαγχολική μπαλάντα που κινείται στο έντεχνο ροκ και κέρδισε τον κόσμο με την ρετρό της μελωδία και τον ερωτικό της στίχο. Σε μουσική και στίχους του Στέλιου Καλογεράκη και ενορχήστρωση του Αντώνη Βάμβουκα, το τραγούδι συγκίνησε με την ευαισθησία του και την νοσταλγική του διάθεση.
Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί το νέο του single με τίτλο «Στην Άκρη του Ονείρου». Μια σύνθεση του ιδίου, με στίχους που έγραψαν παρέα ο ερμηνευτής με το Στέλιο Καλογεράκη. Πρόκειται για μια μελωδική μπαλάντα που μιλά για την γκρίζα πραγματικότητα, αφήνοντας μια νότα αισιοδοξίας για τις ομορφιές που υπάρχουν «στην άκρη του ονείρου». Ένα τρυφερό, συγκινητικό τραγούδι που εκφράζει άριστα την ψυχολογία στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και μας δίνει κουράγιο για να ονειρευτούμε!
Την εβδομάδα που μας πέρασε πολλοί από όσους συνεργάστηκαν μαζί του στη διάρκεια της μουσικής του πορείας τίμησαν τον Αντώνη Βάμβουκα σε μια μοναδική συναυλία στη σκηνή του πολυχώρου Βαβέλ στο Μαρούσι.
Ανάμεσα τους οι Γιάννης Νικολάου, Μιχάλης Κακέπης, Πένυ Σκάρου, Νικόλας Αδέσποτος, Χριστίνα Γκόλια, Αγαμέμνων, Θέλμα Καραγιάννη, Ανδρέας Παππάς, Νίκος Ξαρχάκος, Μαρία Κωσταράκη, Δημήτρης Δημητριάδης ( Pixel ) και Αντώνης Αθανασίου.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

*

Πρόσφατα από Ελλάδα

Go to Top